DEZE INGREDIËNTEN ZORGEN VOOR EEN GOED GEVULDE SMOOTHIE
/ Categories: Keukengeheimen

DEZE INGREDIËNTEN ZORGEN VOOR EEN GOED GEVULDE SMOOTHIE

Ontbijten is goed voor je. En in deze tijd van het jaar kun je ook wel wat extra vitamines gebruiken. Een gezonde smoothie is dan de perfecte start van de dag. Maar geeft zo’n versbereide smoothie voldoende energie tot aan de lunch? Wel als je een van déze ingrediënten toevoegt. Zo krijg je een smoothie die echt vult en genoeg energie geeft voor een frisse en gezonde start van je dag.

1. Avocado

Avocado is zo’n superfood dat je altijd in huis wilt hebben. Als basis voor een guacamole, in salades of voor door je smoothie. Avocado zit tjokvol goede vetten en maakt je smoothie ook nog eens lekker romig. Een gezonde energiebom dus!

Meer lezen over de superfood avocado? Klik dan hier

2. Pindakaas of amandelpasta

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar door een lepel pindakaas of amandelpasta door je smoothie te doen, voeg je een goede vetten en eiwitten toe. Hierdoor heb je langer een voldaan gevoel, want het lichaam verteert dit langzamer dan bijvoorbeeld koolhydraten.

3. Chiazaad en lijnzaad

Hetzelfde geldt voor chiazaad en lijnzaad: beide bevatten naast vet, veel vezels. En dit zorgt niet alleen voor een lekker vol gevoel, het is ook nog eens goed om je spijsvertering op gang te brengen.

4. Havervlokken

Havervlokken bestaan voor een groot gedeelte uit meervoudige koolhydraten, die zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Zo voorkom je een suikerdip!

5. Kwark of yoghurt

Wil je graag wat extra eiwitten toevoegen aan je smoothie, dan kun je overwegen om yoghurt of kwark toe te voegen. Kwark bevat 13 gram eiwit per 100 gram. Yoghurt slechts 3,4 gram.

6. Bonen

Door het toevoegen van 50-75 gram gekookte bonen voeg je eiwitten én vezels voeg toe en zo krijgt je smoothie een romige structuur die gegarandeerd zorgt voor een verzadigd gevoel. En je hoeft niet bang te zijn voor het verpesten van de smaak, je proeft ze niet terug.

Smoothies on the go

Niet zoveel tijd in de ochtend? Met de juiste keukentools wordt het preppen van je smoothie een stuk makkelijker. De KITCHENminis® Smoothie-to-go van WMF is de uitvinding van de eeuw. Met dit compacte en handige apparaat maak je in een handomdraai elke ochtend jouw favoriete smoothie. Leuke extra: deze blender beschikt over een Tritan drinkfles (600 ml) en zorgt ervoor dat je je favoriete smoothie kunt drinken waar en wanneer je maar wilt. De blender on-the-go is in drie eenvoudige stappen te gebruiken is: je vult hem met de ingrediënten voor de smoothie, je drukt op de knop om het fruit en de overige ingrediënten te mixen en je neemt hem met je mee voor een vitaminebooster op je werk bijvoorbeeld!

Meer informatie over de KITCHENminis® Smoothie-to-go van WMF vind je hier.

Dus, kun jij ook wel wat vocht en vitamientjes in de ochtend gebruiken? Wacht dan niet langer en ga vandaag nog aan de slag. Speciaal voor de ochtend hebben we een lekker smoothie-recept voor je bedacht om je dag goed mee te beginnen!

 

 

Previous Article RECEPT: SPELTBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN
Next Article GEZONDE TUSSENDOORTJES UIT DE DROOGOVEN
Rate this article:
4.0