GROENTECHIPS MET KRUIDENMAYONAISE
/ Categories: Recepten

GROENTECHIPS MET KRUIDENMAYONAISE

 

DIT HEB JE NODIG: 

KITCHENminis® Droogoven, 1 biet, 1 wortel, 1 pastinaak, grof zeezout, 1 eidooier, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel mosterd, 150 ml zonnebloemolie, bosje bieslook, 4 takjes platte peterselie

ZO MAAK JE HET: 

1. Schil de biet, wortel en pastinaak en snijd in zeer dunne plakken. 

2. Verdeel de plakken biet, wortel en pastinaak over de rekken, stel de droogoven in op 7 uur. 

3. Controleer na 7 uur of de groenten al droog zijn. Anders geef je ze nog een uurtje extra. (Droogtijd varieert van 7 tot 9 uur en is mede afhankelijk van de dikte van de plakken groente) 

4. Bestrooi de chips met wat grof zeezout. 

5. Voor de mayonaise doe je de dooier, wijnazijn en mosterd in de blender. 

6. Zet de blender aan en voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. 

7. Snijd de kruiden fijn en roer deze door de mayonaise. 

Tip: voor de chips kun je nog meer lekkere groente gebruiken. Wat dacht je van zoete aardappel, truffelaardappel, pompoen of zelfs cassave? Hoe meer verschillende kleuren hoe gaver het er uit ziet.

Next Article TARTE TATIN VAN APPELTJES
Rate this article:
4.7