RECEPT: PETIT FOUR MET APPELCHIPS
DIT HEB JE NODIG
Voor 4 personen
- 2 fijnzure appels
- 3 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 1 gehakte chilipeper
- 2 avocado's
- Zoutvlokken
- Sap en rasp van een citroen
- Zout en peper
- 100 gram roomkaas
- 2 theelepels pesto
- Handje tuinkers
ZO MAAK JE HET
1. Hol de de appels uit met een appelboor en snijd ze in fijne plakjes of rasp. Marineer de plakjes met citroensap en ahornsiroop, bestrooi met chili en zoutvlokken en droog ca. 9 uur in de WMF KITCHENminis® Droogoven.
2. Pureer de avocado's gedeeltelijk met een staafmixer, maar laat ze gedeeltelijk grof. Breng op smaak met citroensap en citroenschilrasp, zout en peper. Roer de roomkaas romig en breng op smaak met 2 theelepels (verse) pesto.
3. Beleg de appelschijfjes afwisselend met avocadoroom, roomkaas en tuinkers.