woensdag 31 januari 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA DIT HEB JE NODIG Voor de boullion: 4 kippenbouten 2 steranijs 1 kaneelstokje 3 kruidnagels 3 kardemompeulen 5 cm gember bosje koriander 1 ui 30 ml vissaus zout en peper Voor de soep: 200 g rijstnoedels (pho noedels) 3 bosui 200 g taugé 2 limoenen verse koriander Voor het dipsausje: 45 ml vissaus 3 tl suiker 45 ml limoensap 1 teentje knoflook 1 rode peper 1 groene peper ZO MAAK JE HET Bedek de kippenbouten in de snelkookpan met voldoende water. Voeg de steranijs, kaneelstokje, kruidnagel, kardemompeulen, stukjes gember van 2,5 cm, korianderstelen, gehalveerde ui en een beetje zout toe. Sluit het deksel en breng aan de kook. Zodra kookniveau 2 is bereikt, zet je het vuur lager. Laat de bouillon ongeveer 30 minuten sudderen tot de kip gaar is en een sterke smaak heeft. Laat de stoom ontsnappen, open het deksel en laat de kip idealiter afkoelen in de bouillon. Haal vervolgens de kip uit de bouillon, haal hem los van het bot en trek hem in hapklare stukjes. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken en spoel ze af. Snijd de bos-uitjes fijn. Meng voor de dipsaus de vissaus, suiker, limoensap, gehakte knoflook en chili in een kleine kom en pas de smaak aan met meer suiker of limoensap indien nodig. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met vissaus en suiker. Verdeel ondertussen de bereide rijstnoedels in soepkommen. Leg de stukken kip en de lente-uiringen erop en giet de hete bouillon erover. Serveer de pho gha met de verse kruiden, limoen, taugé en dipsaus. Vorige artikel RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM Beoordeel dit artikel: 5.0 Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS)