ASPERGES MET ROODBAARSFILET EN HOLLANDAISE SAUS
/ Categories: Recepten

ASPERGES MET ROODBAARSFILET EN HOLLANDAISE SAUS

Eerder al gaf WMF Nederland samen met foodblogger Made by Ellen tips & tricks om makkelijk een etentje thuis te organiseren! Het hoofdgerecht dat Ellen toen maakte voor dit Paas-etentje was een mooi stuk roodbaarsfilet met witte asperges en een Hollandaise saus. Echt een heerlijk gerecht! En makkelijk te bereiden, want we stoomden het hele gerecht, inclusief de aardappeltjes, in de Vitalis stoompan van WMF. Hierdoor heb je er geen omkijken naar en heb je ruim de tijd voor de Hollandaise saus. Lees snel het hele recept en ga aan de slag.

Dit recept is voor 4 personen

VOORBEREIDING
20 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD
10 MINUTEN
TOTALE TIJD
30 MINUTEN

DIT HEB JE NODIG: 
• Ongeveer 16 witte asperges, stugge kontjes verwijderd en geschild
• 4 stukjes zeebaarsfilet, zalm of ander stukje vis, afgespoeld onder koud water en droog gedept
• 3 eidooiers (het eigeel)
• 2 theelepels witte wijnazijn
• Sap van 1 citroen
• 120 gram roomboter, gesmolten
• Peper en zout uit de molen
• Handje verse fijngehakte bieslook
Vitalis stoompan van WMF


ZO MAAK JE HET:
1. Vul een stoompan met een bodempje water en zet op het vuur. Breng aan de kook.
2. Leg hierin de stukjes zeebaars en de asperges.
3. Zet het vuur nu weer wat lager en stoom het gerecht in ongeveer 10 minuten net gaar.

Ondertussen maak je de Hollandaise saus:
4. Zet een klein pannetje water op het vuur en laat koken. Wanneer het water kookt zet je het vuur iets lager zodat het tegen de kook aan blijft zitten. Het moet dus wel borrelen maar niet voluit (au bain-marie)
5. Laat de boter smelten en zet apart.
6. Doe 2 theelepels azijn, 1 theelepel van het citroensap en eigeel in een schone kom en klop hier met een garde een romige luchtige massa van.
7. Zet de kom op het kokende pannetje en klop totdat het eigeel dikker wordt.
8. Voeg nu beetje bij beetje de boter toe terwijl je blijft kloppen. Als alle boter op is en de Hollandaise saus een mooie dikte heeft breng je deze op smaak met zeezout.
9. Proef de saus nu en als je deze nog wat zuurder wilt hebben klop je er nog een beetje extra citroensap door.
10. Verdeel de vis en de asperges over de borden.
11. Schenk wat van de saus over het gerecht.
12. Breng op smaak met een beetje peper en zout en strooi er wat bieslook over.
13. Serveer direct.
14. Enjoy!

TIPS
Wanneer het eruit ziet of het eigeel gaat schiften haal je de kom snel van het vuur en klop je even van het vuur af en waneer de saus weer goed dik is zet je de kom weer op de pan. Ook kun je de aardappeltjes meestomen. Deze leg je dan 5 minuten eerder in de stoompan omdat de aardappelen iets langer nodig hebben. Als je de saus klaar hebt maar het gerecht nog niet zover is? Zet dan het vuur uit onder de saus en laat het zo staan. Op het moment dat je de vis en asperges verdeeld hebt over de borden klop je de saus nog heel kort eventjes warm op het pannetje met warm water. Klop vooral niet te lang want dan kun je de saus ‘dood’ slaan.

In het recept gebruiken we roodbaarsfilet, maar zalm of een ander stuk witvis kan ook heel goed.

En in deze WMF Vitalis (stoom)pan kun je trouwens niet alleen stomen maar ook roosteren, braden, smoren, roken en frituren. Mooi he? En het aller mooist is dat jij deze nu kan winnen. Lees deze blogpost maar even over hoe makkelijk het eigenlijk is om thuis een etentje te organiseren voor Pasen

Heb je dit recept gemaakt? Deel het resultaat op Instagram en/of op Facebook, met de hastag #WMFsmaakmakers en de hastag #chefstafette en tag @WMFnederland in je bericht. Dat vinden we leuk! Onder de posts verloten we mooie prijzen.

DIT KAN JE WINNEN

Onder de deelnemers verloten we 3 mooie WMF prijzen:

• FusionTec Mineral, pannenset 2-delig t.w.v. € 199,00

• Vitalis Stoompan, rond 28 cm t.w.v. € 149,00

• Basic Waterkaraf, t.w.v. € 44,95

LET OP: de foto’s kunnen worden gebruikt op de website of social media van WMF. Houd hier rekening mee als je meedoet. Meedoen met de WMF-Chefstafette kan tot en met 30 juni 2019. Over de winnaars kan niet gecorrespondeerd worden.

 

Previous Article MAKKELIJK ETENTJE THUIS ORGANISEREN! 7X TIPS VOOR PASEN
Next Article PAASRECEPT: MIDDEN OOSTEN GEHAKTBALLETJES
Rate this article:
4.0