PAASRECEPT: MIDDEN OOSTEN GEHAKTBALLETJES
/ Categories: Recepten

PAASRECEPT: MIDDEN OOSTEN GEHAKTBALLETJES

Vorige week deelden we een blog waarin we alles vertelden over hoe je makkelijk een (Paas) etentje thuis kan organiseren. Je leest het hier allemaal terug! Een van de gerechten, die we samen met Ellen van de foodblog Made by Ellen maakten, waren Midden Oosten gehaktballetjes. Deze vielen bij zowel groot als klein in de smaak. Je kunt de gehaktballetjes tijdens de borrel gewoon uit het vuistje eten. Maar je kunt er ook een hele maaltijd van maken, zoals onderstaand recept met deze wraps laat zien. Heerlijk met een auberginedip of hummus.

Aantal personen: 4 tot 5

VOORBEREIDING:
15 minuten

BEREIDINGSTIJD:
6 minuten

TOTALE TIJD:
21 minuten

DIT HEB JE NODIG:

• 500 gram rundergehakt
• 1 ui, gepeld en fijngehakt
• 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
• 1 theelepel kurkuma
• Een volle theelepel gerookte paprikapoeder
• 1 theelepel komijnpoeder
• Venkelzaad gemalen, . theelepel
• 1 theelepel kaneel
• Een theelepel harissa
• 1,5 eetlepel platte peterselie
• Een ei
• 2 eetlepels paneermeel
• Peper
• Zeezout
• Scheut (zonnebloem)olie
WMF FusionTec stoompan

INSTRUCTIES:
1. Doe het gehakt samen met de ui, knoflook, kurkuma, paprika, komijn, venkelzaad, kaneel, harissa en peterselie in een kom en kneed goed door.
2. Voeg het ei en de paneermeel toe en breng op smaak met peper en zout. Kneed door.
3. Draai er kleine gehaktballetjes van.
4. Verwarm een koekenpan op het vuur.
5. Schenk er olie bij en leg de gehaktballetjes in de pan wanneer de olie heet is.
6. Bak de Midden Oosten gehaktballetjes in enkele minuten gaar en rondom goudbruin.
7. Zet ondertussen borden met warme tortilla's klaar.
8. Schep overal royaal auberginedip op.
9. Serveer met een goede pluk jonge spianzie.
10. Enjoy!

TIPS
Je kunt deze Midden Oosten gehaktballetjes ook gewoon uit de hand eten of serveren met rijst. Kijk hier voor het recept van de auberginedip en hier voor het tortilla recept. Kant-en-klaar kan natuurlijk ook. 

HOW TO?
De gehaktballetjes bakten we in de WMF FusionTec pan. Omdat je op dit moment WMF FusionTec pannen kunt winnen (zie hier) bij deze een kleine shout-out. Deze pannen worden namelijk gemaakt van hoogwaardige FUSIONTEC materiaal. Dit is een fusie van het beste staal soort (roestvrij) met natuurlijke mineralen, resulterend in een vrijwel onverwoestbaar oppervlak dat zeer krasbestendig en bestand tegen zuren is. Je kunt er bijna elk gerecht in bereiden. Dus wil jij deze pannen winnen? Doe dan snel mee met WMF Smaakmakers-winactie!

WINACTIE: WMF nodigt alle foodlovers en hobbykoks uit om mee te doen met WMF-Chefstafette.
Is koken je lust en je leven, vind jij het leuk om een diner te geven voor vrienden of familie en houd je van mooie keukenspullen? Doe dan nu mee met de WMF-Chefstafette en wie weet word jij gekozen als de nieuwe smaakmaker van WMF en win je mooie prijzen.

ZO DOE JE MEE
Organiseer een Smaakmakers-diner: plan een etentje met familie en of vrienden, kook iets lekkers, dek de tafel mooi en deel het resultaat op Instagram en/of op Facebook, met de #WMFsmaakmakers #chefstafette en tag @WMFnederland in je bericht.

DIT KAN JE WINNEN
Onder de deelnemers verloten we 3 mooie WMF prijzen:
• FusionTec Mineral, pannenset 2-delig t.w.v. € 199,00
• Vitalis Stoompan, rond 28 cm t.w.v. € 149,00
• Basic Waterkaraf, t.w.v. € 44,95

LET OP: de foto’s kunnen worden gebruikt op de website of social media van WMF. Houd hier rekening mee als je meedoet. Meedoen met de WMF-Chefstafette kan tot en met 30 juni 2019. Over de winnaars kan niet gecorrespondeerd worden.

 

 

 

 

 

 

Previous Article ASPERGES MET ROODBAARSFILET EN HOLLANDAISE SAUS
Next Article RECEPT: GESTOOMDE PUDDING MET CHOCOLADE PAASEI
Rate this article:
No rating