-
Laat de kikkererwten een nacht weken in ruim water. Spoel af onder stromend water en zet aan de kant.
-
Snijd het lamsvlees in blokjes van 2-3 cm en breng op smaak met zout en peper. Haal het lamsvlees door de bloem en braad het geheel aan in de snelkookpan met wat olie.
-
Schil de ui, knoflook en gember, hak ze fijn en braad ze samen met het vlees 1 minuut aan.
-
Voeg de bouillon toe.
-
Was en schil de aardappelen, wortelen, courgette en paprika en snijd ze in stukjes.
-
Voeg de rest van de ingrediënten en kikkererwten toe aan de snelkookpan (behalve de peterselie en granaatappel) roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Breng het rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 2e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 45 minuten.
-
Hak tijdens het koken de peterselie grof en verwijder de pitjes van de granaatappel.
-
Haal na 45 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Open de pan en server de tajine met de peterselie en granaatappelpitjes.