HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
Rijstpudding is echt een gerecht voor de koude herfstdagen. Je kunt er eindeloos mee variëren en in de WMF snelkookpan is deze in 15 minuten klaar. Ook lekker als ontbijt.
Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega)
DIT HEB JE NODIG
Voor 4 personen
Voor de rijstpudding:
- 200 gram (bruine) zoete rijst
- 50 gram ahornsiroop (30 ml)
- 400 ml kokosmelk
- 50 ml bramen-/bessensap
- kaneelstokje
- 2 steranijs
- stukje sinaasappelschil
- WMF Snelkookpan
Voor de vijgencrumble:
- 4 gedroogde vijgen
- amandelschaafsel, geroosterd
- rasp van 1 sinaasappel
- snufje kardemom
- snufje kaneel
- Om te serveren:
- 2 verse vijgen
ZO MAAK JE HET
- Doe de ingrediënten voor de rijstpudding in een WMF snelkookpan. Plaats de deksel op de snelkookpan en breng deze onder druk. Laat 5 minuten koken en zet daarna de hittebron uit. Laat 10 minuten staan en open daarna pas voorzichtig het deksel door het schuifpaneel naar achter te trekken.
- Maak ondertussen de vijgencrumble. Snijd de vijgen in heel kleine stukjes. Meng ze met het amandelschaafsel, de sinaasappelrasp, kardemom en kaneel tot een soort crumble. Snijd de verse vijgen in plakjes of partjes.
- Schep de rijstpudding in 4 kommetjes en verdeel de crumble en verse vijgen over de kommetjes. Eet smakelijk!
Tip: de crumble is in een glazen pot zeker 2 weken houdbaar.