Recepten met de WMF Perfect Plus Snelkookpan

RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES
/ Categories: Recepten

RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES

Altijd leuk om een typisch Nederlandse groente een hip imago te geven, zoals dit gerechtje met geroosterde doperwten in de schil. Je eet ze op dezelfde manier als edamame bonen. Dus de schil zelf eet je niet op, alleen de boontjes aan de binnenkant. Je eet ze door eerst een boon in de sojasaus te dippen en daarna in je mond te nemen en met je tanden de bonen uit hun schil te rissen. Je kunt de doperwten ook roosteren op de barbecue.

Leuk om te serveren bij sushi. Wij maakten een sushi met ronde basmatirijst uit de snelkookpan. Ronde basmatirijst is in tegenstelling tot sushirijst een volwaardige rijstsoort en is dus voedzamer. Normaal moet deze rijst 45 minuten koken, maar de kooktijd wordt in een snelkookpan tot 1/3 van de oorspronkelijke kooktijd gereduceerd. Dat is, in een tijd dat we het allemaal erg druk hebben en zeker door de weeks weinig tijd besteden aan het koken, mooi meegenomen. Bovendien is koken in een hogedrukpan ook nog eens goed voor het milieu. Je gebruikt immers veel minder energie.

 

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 250 gr doperwten in de schil
  • olijfolie

Voor de sushi:

Om te serveren:

  • sojasaus
     

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Hussel de doperwten met een beetje olijfolie en verspreid deze over een bakplaat of op de barbecue. Rooster de doperwten gedurende 15 minuten of totdat de eerste openspringen. Serveer met sojasaus.
     
  2. Voor de sushi.
    Doe de ronde basmatirijst in de snelkookpan en voeg water toe tot 1 cm boven de rijst. Breng de pan op druk en kook gedurende 15 minuten. Meng de rijst met 6 el rijstazijn en laat afkoelen.
     
  3. Bak de groene asperges in de WMF Durado koekenpan gedurende 2 minuten.
     
  4. Snijd de paprika en avocado in reepjes. Maak de sushi zoals je gewend bent en beleg met de asperges, paprika, avocado en een paar rucolablaadjes.
Previous Article RECEPT: ZWARTE RIJST CURRYRISOTTO MET GROENE ASPERGES
Next Article HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
Rate this article:
No rating