Recepten met de WMF Perfect Plus Snelkookpan

RECEPT: ZWARTE RIJST CURRYRISOTTO MET GROENE ASPERGES
/ Categories: Recepten

RECEPT: ZWARTE RIJST CURRYRISOTTO MET GROENE ASPERGES

De WMF snelkookpan is ideaal om snelle risotto te maken. Experimenteer eens met verschillende granen, bijvoorbeeld gerst of gierst. Deze langer kokende granen zijn binnen enkele minuten klaar.
Biologische citrusvruchten en noten of zaden meekoken in de snelkookpan geeft een verrassende extra smaak. Risotto’s zijn ideaal om te combineren met seizoensgroenten.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de risotto

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • olijf- of kokosolie
  • 4 el vadouvan kruiden
  • 400 gram zwarte rijst
  • 40 ml witte wijn
  • 2 steranijs (optioneel)
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • 2 schijfjes limoen, in stukjes gesneden
  • 2 el sesamzaad
  • WMF Snelkookpan

 

Voor de seizoensgroente

  • 8 groene asperges
  • 150 gr doperwten
  • 150 gr raapstelen of spinazie
  • 2 lente-ui, in ringetjes
  • WMF Durado koekenpan
     

ZO MAAK JE HET

  1. Fruit de ui en knoflook samen met een beetje olie in de WMF snelkookpan. Voeg de vadouvan kruiden toe en bak deze 2 minuten. Voeg de rijst toe samen met de witte wijn. Bak deze kort. Voeg de steranijs, tomatenblokjes, kokosmelk, limoen en sesamzaad toe. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de deksel op de snelkookpan en breng deze onder druk. Laat 15 minuten koken. Breng langzaam de druk omlaag.
     
  2. Snijd de harde achterkanten van de asperges en snijd de asperges door de helft. Bak de asperges kort samen met de doperwten in een beetje olie in de WMF Durado koekenpan. Mix de doperwten met de raapstelen door de risotto.
    Tip voor het opmaken van curry’s en risotto’s: meng niet alle groenten erdoorheen. Maar serveer met een soort gebakken groenten los erop. Zoals in dit geval de groene asperges. Dat oogt heel anders.
    Je zou dit bijvoorbeeld ook kunnen doen met geroosterde aubergineparten. Eet smakelijk!
Previous Article RECEPT: PUY LINZENSOEP MET DASLOOK & BRANDNETELS UIT DE WMF SNELKOOKPAN
Next Article RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES
Rate this article:
No rating