RECEPT: GEBAKKEN BANAAN MET BOSBESSENPANNENKOEKJES, MASCARPONE PEERTJES EN ZABAGLIONE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GEBAKKEN BANAAN MET BOSBESSENPANNENKOEKJES, MASCARPONE PEERTJES EN ZABAGLIONE

Inspiratie nodig voor Valentijnsdag? ❤️ Wat dacht je van fijn samen racletten en fonduen. Met de WMF KITCHENminis® Raclette voor 2 creëer je een romantisch moment samen. Probeer dit smaakvolle Valentijnsdessert van gebakken banaan, bosbessenpannenkoekjes, mascarpone peertjes en zabaglione. 

DIT HEB JE NODIG

Voor de gebakken banaan:

  • 8 babybananen
  • Bruine suiker om te karamelliseren

Voor de bosbessenpannenkoekjes:

  • 200 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snufje kaneel
  • ½ theelepel zout
  •  1 el zonnebloemolie
  • 250 ml melk
  • 100 g bosbessen
  • Boter

Voor de zabaglione:

  • 4 eidooiers
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 120 ml droge witte wijn of sherry

Voor de gegratineerde mascarpone peertjes:

  • 1 peer
  • 100 g mascarpone
  • 2 el water
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el citroensap
  • Poedersuiker (om te karamelliseren)

Toppings: vers of gedroogd fruit, marshmallows, chocolade etc.

 

ZO MAAK JE HET

  1. Klop voor de zabaglione de eierdooiers met de suiker met een mixer in een hittebestendige kom tot een luchtige massa. Roer beetje voor beetje de wijn of sherry erdoor. Klop vervolgens de massa au bain-marie (op nét niet kokend water) totdat het begint te rijzen - laat het niet koken. Wanneer het in volume verdubbeld is, is het goed. Zet apart
  2. Snijd voor de gegratineerde mascarpone-peren de peren in partjes. Meng de mascarpone met water, citroensap en agavesiroop. Karameliseer de peertjes in een grillpan met een beetje poedersuiker en gratineer daarna met de mascarpone.
  3. Doe voor de pannenkoeken alle ingrediënten in een mengkom en meng goed met een garde. Voeg de bosbessen toe aan het beslag. Bak de pannenkoekjes gaar in je raclette pannetjes, of in een koekenpan met wat boter.
  4. Snijd de babybananen in plakjes. Strooi de bruine suiker uit over de bodem van je raclette pannetjes (of koekenpan). Bak de bananenplakjes hier enkele minuten in, zodat deze karameliseren.
  5. Leg de bosbessenpannenkoekjes op een bord en leg de bananenplakjes hierop. Serveer samen met de peertjes en zabaglione. Top eventueel af met vers of gedroogd fruit, marshmallows en chocolade.
Vorige artikel RECEPT: NO FISH BOUILLABAISE MET ZILTE PESTO & DESEMBROOD
Volgende artikel RECEPT: MOKKA-RINGCAKE MET KARAMELPOPCORN
Beoordeel dit artikel:
5.0