RECEPT: SPAANSE TAPAS WIJNTOPPERS
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: SPAANSE TAPAS WIJNTOPPERS

Word dankzij de automatische kooksensor van de WMF Perfection Contact Grill de grillmaster van de zomer. Perfect voor de bereiding van Spaanse gerechten zoals sappige garnalen.

DIT HEB JE NODIG:

Voor 3 personen

  • 3 Grote Garnalen
  • 1 Courgette
  • 1 Paarse wortel
  • Groene salade
  • 2 Theelepel Olijfolie
  • 1 Limoen
  • 1 eetl. Grof zout
  • 3 sneetjes Brood naar keuze
  • 1 Blauwe aardappel
  • 30 g Spaanse bergkaas
  • Olijven
  • Oregano
  • 3 plakjes Spaanse luchtgedroogde ham
  • Spaanse rode wijn naar keuze

 

ZO MAAK JE HET:

Voorbereiding:

  1. Grill de gamba's in de WMF Profi Plus Contactgrill Perfection.

  2. Snijd de courgette en paarse wortels in dunne ronde plakjes.

  3. Meng de olijfolie met de limoen en het grove zout. Verfijn de gesneden courgette en paarse wortel met het mengsel.

  4. Bak de sneetjes brood in een pan knapperig.

  5. Snijd de aardappel in zeer dunne plakjes en bak ze in een pan tot ze een chiptextuur krijgen.


Serveren:

  1. Leg in een klein bord een sneetje gebakken broodchips, vervolgens een plakje courgette en een plakje blauwe wortel. Leg er bovenop de aardappelchips en vervolgens de gegrilde garnaal. Steek de toren van lagen over met een grote tandenstoker.

  2. Leg op de zijkant van het bord de salade, wat olijven, een stukje Spaanse bergkaas en een plakje Spaanse luchtgedroogde ham.

  3. Garneer met oregano.

  4. Giet wat rode wijn in een glas en klaar om te serveren.

Vorige artikel RECEPT: KOFFIE MET KURKUMA
Volgende artikel RECEPT: KOFFIE MOJITO
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling