ZO CHECK JE OF EEN WATERMELOEN RIJP IS
/ Categories: Keukengeheimen

ZO CHECK JE OF EEN WATERMELOEN RIJP IS

Watermeloen, superlekker zomerfruit en ook nog eens heel gezond en goed voor je huid! In de zomer is deze heerlijke vrucht volop verkrijgbaar. Heel fijn, maar hoe weet je of hij echt sappig en smaakvol is? WMF geeft 3 tips waarop je moet letten bij het kopen van een watermeloen, zodat je zeker weet dat hij goed rijp is. 

1. GELE VLEK

Een rijpe watermeloen die klaar is om gegeten te worden, heeft vaak een gele vlek op de schil. Een watermeloen valt op de grond als ‘ie klaar is en rijpt daar dan verder in de zon. Er ontstaat dan een gele vlek op de schil. De zogenaamde ‘rijpvlek’. Is de plek niet geel, maar wit of groenig, dan is de meloen wellicht al geoogst voordat hij volledig rijp was. Let daar dus op bij het kopen van een watermeloen.

2. GEWICHT

Een ander teken dat je een rijpe meloen te pakken hebt, is een het gewicht. Een watermeloen is sowieso al behoorlijk zwaar, maar als je een in handen hebt die zwaarder aanvoelt dan dat ‘ie eruitziet, weet je dat je goed zit. Want hoe rijper de watermeloen, hoe meer water ‘ie bevat, en hoe zwaarder hij dus is. Dat betekent dat ‘ie klaar is om gegeten te worden.

3. KLOPPEN EN LUISTEREN

Even kloppen is de laatste test die je kunt doen bij het kopen van een watermeloen om te checken of hij wel rijp is. Dat gaat als volgt: klop even op de meloen en luister wat voor geluid ‘ie maakt. Een rijpe meloen zal een hol geluid maken. Hoor je een dof geluid dan is de meloen zeer waarschijnlijk ‘overrijp’.

GEZONDE SNACK

Watermeloen is niet alleen hét ingrediënt voor een frisse salade, een zomerse smoothie of een fijne cocktail, dit fruit bestaat voor 96 procent uit water, maar zit ook boordevol voedingsstoffen waar je huid blij van wordt. Het is goed is voor elk huidtype, maar in het bijzonder bij roodheid, een droge of schilferige huid. Hij werkt hydraterend omdat er lycopeen in zit, een antioxidant die ook in tomaten zit en helderrood van kleur is. Verder bevat atermeloen het aminozuur citrulline, een stofje dat zorgt dat de bloedcirculatie verbetert en het werkt ook nog eens als een natuurlijke exfoliator. Zo verdwijnen je dode huidcellen als sneeuw voor de zon en krijg je dus een gladdere huid. Wie wil dat nou niet?

GEMAK DIENT DE MENS

Een goed groot mes maakt het snijden van de meloen een stuk eenvoudiger. Veel Nederlanders neigen namelijk nog altijd naar om het groentemesje overal voor te gebruiken, maar met het snijden van een meloen gaat dat lastig en is een koksmes de beste en snelste optie. Met de WMF Grand Gourmet Messen snij je heel gemakkelijk een watermeloen in hapklare slices. Zorg wel dat het mes goed scherp is zodat je met snijden niet uitschiet over de schil. 

Previous Article DE NIEUWSTE PRONKJUWEELTJES VAN WMF
Next Article RECEPT: SMOOTHIE VAN BOSFRUIT MET MUNT EN HONING
Rate this article:
3.9