dinsdag 17 januari 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: MOKKA-RINGCAKE MET KARAMELPOPCORN Wil jij flink uitpakken met Valentijnsdag? Met deze overheerlijke Mokka-ringcake met karamelpopcorn komt dat helemaal goed. De versgemalen espressopoeder en koffie-chocoladeglazuur zorgt niet alleen voor een lust voor het oog maar ook voor een smaaksensatie in je mond. Probeer het zelf! DIT HEB JE NODIG Voor de cake: 85 gram cacaopoeder 320 gram zure room 4 eieren (L) 4 tl vanille-extract 300 gram bloem 300 gram suiker 1,5 tl bakpoeder 1 tl zout 1 tl fijngemalen espressopoeder 400 g zachte boter T ulband bakvorm Voor de topping 200 gram poedersuiker 35 g ongezoet cacaopoeder 80 ml koude koffie of espresso 1 pak magnetron popcorn karamel ZO MAAK JE HET Bereid sterke koffie of espresso. Meet 80 ml af en laat volledig afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte). Vet de tulband bakvorm in met wat boter en bestrooi licht met bloem. Meng in een pannetje met een garde het cacaopoeder, de zure room, de eieren en het vanille-extract op middelhoog vuur tot alles goed gemengd is. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout en espressopoeder in een kom en giet geleidelijk de helft hiervan in de pan. Meng goed. Voeg de helft van de zachte boter toe en meng goed. Voeg het resterende bloemmengsel en de boter toe en meng goed. Verdeel het beslag over de vorm en bak op het middelste rooster voor 55-60 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem 15-20 minuten in de vorm afkoelen. Meng de poedersuiker met het cacaopoeder en roer geleidelijk de koude koffie erdoor. Verdeel deze frosting royaal over de cake met een kleine lepel. Maak af met de popcorn. Vorige artikel RECEPT: GEBAKKEN BANAAN MET BOSBESSENPANNENKOEKJES, MASCARPONE PEERTJES EN ZABAGLIONE Volgende artikel RECEPT: GEROOSTERDE AUBERGINE MET PESTO ROSSO EN FETA-YOGHURT DIP Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019