RECEPT: GROENTENROLLETJES MET GEITENROOMKAAS
Op zoek naar een kleurrijk zomergerecht? Probeer deze groenterolletjes gevuld met romige geitenkaas en verse kruiden, afgetopt met sinaasappeldressing. Een licht gerecht met gemarineerde wortels en courgettes. Perfect voor de zomer!
DIT HEB JE NODIG:
Voor 3 personen
Voor de gemarineerde wortelen en courgettes:
Voor de geitenroomkaas:
-
300 g Geitenroomkaas
-
Zout
-
Peper uit de molen
-
2 el Kruiden, b.v. dille, munt, basilicum, vers gesneden
Voor de garnering:
-
4 eetlepels Erwten, geblancheerd
-
100 g Broccolini, geblancheerd
-
Wortelgroenten
-
2 Witlof, klein
-
1 Treviso of radicchio, klein
-
Eetbare bloemen afhankelijk van het seizoen, b.v. basilicum, bieslook, viooltjes, phlox, salie...
-
Spruiten
Voor de dressing:
ZO MAAK JE HET:
Voor de gemarineerde wortelen en courgettes:
-
Snijd de wortel in de lengte in dunne reepjes met een dunschiller of snijmachine.
-
Meng de sojasaus, mirin, honing en rookzout en marineer de wortelreepjes hierin ca. 15 minuten goed. 1 tot 2 uur.
-
Snijd de courgettes in lange, dunne reepjes en marineer ze kort met zout en citroen.
Voor de geitenroomkaas:
- Meng intussen de geitenroomkaas met het zout, de peper en de kruiden tot een gladde massa en verdun eventueel met een beetje room of melk. Giet het mengsel in een spuitzak en laat afkoelen.
Voor de broodjes en garnering:
- Draai de groentereepjes in rollen van verschillende afmetingen en schik ze op het bord. Vul met de geitenkaascrème en garneer met de overige groenten, spruitjes en bloemen.
Voor de dressing & decoratie:
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing en giet deze over de broodjes.
-
Serveer met een vers zuurdesembroodje.