RECEPT: ESPRESSO & CHOCOLATE MOUSSE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: ESPRESSO & CHOCOLATE MOUSSE

Maak deze Pasen extra speciaal met een overheerlijke espresso chocolademousse. De romige textuur en verrukkelijke smaakcombinatie van intense espresso en rijke chocolade zijn de ideale aanvulling op een gezellige brunch.

DIT HEB JE NODIG

  • 360 gram slagroom
  • 120 g pure chocolade, fijngehakt (of chocoladedruppels)
  • 1 el instant-espressopoeder
  • 1 eetl cacaopoeder
  • 120 g poedersuiker
  • 1 crèmeversteviger (optioneel)

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm 120 g slagroom tot vlak voor het kookpunt, giet de chocolade erover en roer tot de ganache ontstaat. Zet het mengsel in de koelkast en roer 3 keer binnen 30 minuten. Als de room koud is, klop deze licht en luchtig en laat afkoelen.
     
  2. Meng het espressopoeder, cacaopoeder en poedersuiker (roomversteviger optioneel) en klop met de overgebleven room bijna stijf. Voeg vervolgens de opgeklopte ganache toe en blijf kloppen tot alles lekker luchtig is.
     
  3. Doe het mengsel in porties in glazen en versier met chocoladeschaafsel.
Vorige artikel RECEPT: KUMPIR AARDAPPEL MET QUINOA, TABOULÉ EN VEGAN KAASSAUS
Volgende artikel RECEPT: MINI PAVLOVAS MET DALGONA CRÈME
Beoordeel dit artikel:
5.0