RECEPT: KUMPIR AARDAPPEL MET QUINOA, TABOULÉ EN VEGAN KAASSAUS
/ Categories: Recepten

RECEPT: KUMPIR AARDAPPEL MET QUINOA, TABOULÉ EN VEGAN KAASSAUS

Kumpir, een Turks fastfood-gerecht dat je ook prima aan het begin van de week kunt eten! Deze vegan variant verreikt met quinoa, rode kool en granaatappel van @outstandingvegan afgetopt met vegan kaassaus van sojayoghurt is er een die je niet wilt missen!

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de kumpir

  • 4 aardappelen
  • 1 el veganistische boter (optioneel)
  • 0,25 Rode Kool
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel zout

Voor de taboulé

  • 1 kopje zwarte quinoa
  • 0,5 granaatappel
  • 0,25 kop gehakte munt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen

Voor de vegan kaassaus

  • 1 knoflookteentje 
  • 2 eetlepels edelgist
  • 1 kopje ongezoete sojayoghurt
  • Zout en peper

 

ZO MAAK JE HET

Voor de Kumpir

  1. Maak de aardappelen schoon en maak met een boor gaten rondom de aardappelen.
  2. Leg ze op een bakplaat en in een voorverwarmde oven op 240°C gedurende 25 minuten.
  3. Bij 25 min kun je er eventueel voor kiezen om de aardappelen om te draaien en de vegan boter erover te smeren voordat je ze weer in de oven zet.
  4. Snijd de rode kool fijn en doe deze samen met het citroensap en het zout in een kom.
  5. Bewaar de kool tot de aardappelen gaar zijn.

Voor de taboulé

  1. Doe de quinoa in een kookpan en bedek met het dubbele volume water.
  2. Breng aan de kook en zet het geheel op middelhoog vuur gedurende 15 minuten.
  3. Eenmaal gekookt, bewaar in een grote slakom.
  4. Haal voorzichtig de muntblaadjes uit de stengels, hak ze fijn en voeg ze toe aan de gekookte quinoa.
  5. Pers een citroen uit, doe het sap in de kom en meng.
  6. Voeg zout en peper toe.
  7. Schil de granaatappel met een scherp mes en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Voeg het vruchtvlees toe aan de kom en meng voorzichtig.

Voor de vegan kaassaus

  1. Snijd tijdens het maken van de aardappelen de bovenkant van een knoflookkop af, voeg olijfolie met zout toe en dek af met folie.
  2. Plaats de knoflookkop tegelijkertijd met de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.
Previous Article RECEPT: THAISE TWIST OP TRADITIONELE ERWTENSOEP
Next Article RECEPT: ESPRESSO & CHOCOLATE MOUSSE
Rate this article:
No rating