RECEPT: AUBERGINE MET TOMAAT EN MOZZARELLA
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: AUBERGINE MET TOMAAT EN MOZZARELLA

Rol het herfstseizoen in met deze auberginerolletjes met tomaat en mozzarella. Een fris en gezond gerecht, prachtig op het bord waardoor het zonde is deze niet te delen.

DIT HEB JE NODIG:

Voor 4 personen

  • 2 aubergines

  • olijfolie

  • Zeezout en peper

  • 75 ml tomatensaus

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 125 g mozzarella

  • 1 grote vleestomaat

  • 4 basilicum stengels

  • Krulpeterselie

  • Tandenstokers om eventueel vast te zetten

 

ZO MAAK JE HET:

  1. Om te bereiden, was je de aubergines grondig en snijd je ze in de lengte in dunne plakjes.

  2. Doe de aubergineplakken vervolgens in een zeef, bestrooi ze goed met zout en laat ze ongeveer een half uur weken in water.

  3. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes, halveer ze en leg ze apart. Snijd de mozzarella in gelijke stukken en was de basilicum en peterselie.

  4. Dep de aubergines voorzichtig droog met wat keukenpapier. Bak ze vervolgens aan beide kanten 3 minuten. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.

  5. Smeer nu een theelepel tomatensaus op elke aubergine. Leg op elke aubergine een plak tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. Breng op smaak naar wens.

  6. Rol de aubergines vervolgens op en zet ze indien nodig vast met een tandenstoker. Leg de auberginerolletjes op een bord met peterselie om te serveren.

Vorige artikel RECEPT: KOFFIE-BANAAN SMOOTHIE
Volgende artikel RECEPT: GEGRILDE ROMAINESALADE MET KAPPERTJESDRESSING
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling