RECEPT: POMPOENSOEP MET GEKARAMELISEERDE PEERBLOKJES
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: POMPOENSOEP MET GEKARAMELISEERDE PEERBLOKJES

Pompoensoep is het perfecte herfstcomfortfood! Romig, rijk aan vitamines en met een twist van peer anders dan je gewend bent. Ideaal voor knusse avond binnen.

DIT HEB JE NODIG:

Voor 4 personen

Voor de soep:

  • 800 g Hokkaido pompoen

  • 250 g aardappelen

  • 100 g wortelen

  • 100 g uien

  • 30 g boter

  • 1 teentje knoflook

  • 10 g gember

  • 1 snufje chili

  • 1,5 l groentebouillon

  • 1 blik kokosmelk

  • Zout

  • Peper

  • Nootmuskaat

Voor de perenblokjes

  • 2 peren

  • 3 el sinaasappelsap

  • 50 g boter

  • 3 el suiker

 

ZO MAAK JE HET:

  1. Verwijder de zaden uit de pompoen, schil en snijd de aardappelen, wortels, uien en knoflook.

  2.  Stoof de uien lichtjes in boter, voeg de knoflook toe. Bak de pompoen, aardappelen en wortels kort. Rasp de gember en voeg toe aan de pan. Voeg de chili toe en vul de pan met groentebouillon.

  3. Kook in de snelkookpan op niveau 2 gedurende 7 minuten (in een conventionele pan is de kooktijd 20 minuten) en stoom vervolgens.

  4. Schil en ontpit ondertussen de peren en snijd ze in partjes.

  5. Smelt de boter in een koekenpan, roer de suiker erdoor en laat licht karamelliseren. Voeg het sinaasappelsap en de peren toe en laat 20 minuten sudderen tot de peren zacht zijn.

  6. Pureer de soep met de blender, roer de kokosmelk erdoor, breng op smaak met versgemalen zout en peper. Een snufje nootmuskaat geeft de soep een extra speciale smaak.

  7. Serveer de pompoensoep met de gekarameliseerde peren.

Vorige artikel RECEPT: GEGRILDE ROMAINESALADE MET KAPPERTJESDRESSING
Volgende artikel RECEPT: INDISCHE KIKKERERWTEN CURRY
Beoordeel dit artikel:
5.0