dinsdag 10 september 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: GEGRILDE ROMAINESALADE MET KAPPERTJESDRESSING Breng de herfstsfeer naar je eettafel met gegrilde romaine sla en kappertjesdressing. De combinatie van de gegrilde smaak en frisse dressing is perfect als bijgerecht bij een hartige paddestoelrisotto of geroosterde pompoen. DIT HEB JE NODIG: Voor 4 personen 4 kroppen romaine sla 2 tomaten 2 rode chilipepers 1 citroen 1 bosje peterselie 10 Kalamata olijven 2 el honing 2 tl kappertjes 4 el olijfolie 3 el naturel yoghurt 1 tl medium hete mosterd 40 g pecorino 2 el pijnboompitten 1 tl suiker zout, peper ZO MAAK JE HET: Snijd de romaine sla in de lengte doormidden en maak schoon onder stromend water. Goed droogschudden. Bestrijk de snijvlakken vervolgens met een kwart van de olijfolie. Was de tomaten, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de uitgelekte kappertjes en chilipeper fijn. Was, droog en hak de peterselie. Laat de kalamata-olijven uitlekken en snijd ze in ringen. Pers vervolgens de citroen uit en rasp de pecorinokaas. Meng voor de vinaigrette de resterende olijfolie, mosterd, yoghurt, citroensap, peterselie, tomaten, chilipeper en kappertjes en breng op smaak met zout, peper en suiker. Leg de helften met de snijkant naar beneden op het grillrooster en rooster ze twee tot drie minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vet op middelhoog vuur. Haal de salade na maximaal drie minuten van de grill en besprenkel het snijvlak met honing. Voor het serveren giet u de vinaigrette over de saladehelften en garneer u met olijven, pecorino en pijnboompitten. Vorige artikel RECEPT: AUBERGINE MET TOMAAT EN MOZZARELLA Volgende artikel RECEPT: POMPOENSOEP MET GEKARAMELISEERDE PEERBLOKJES Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019