RECEPT: GEGRILDE ROMAINESALADE MET KAPPERTJESDRESSING
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GEGRILDE ROMAINESALADE MET KAPPERTJESDRESSING

Breng de herfstsfeer naar je eettafel met gegrilde romaine sla en kappertjesdressing. De combinatie van de gegrilde smaak en frisse dressing is perfect als bijgerecht bij een hartige paddestoelrisotto of geroosterde pompoen.

 

DIT HEB JE NODIG:

Voor 4 personen

  • 4 kroppen romaine sla

  • 2 tomaten

  • 2 rode chilipepers

  • 1 citroen

  • 1 bosje peterselie

  • 10 Kalamata olijven

  • 2 el honing

  • 2 tl kappertjes

  • 4 el olijfolie

  • 3 el naturel yoghurt

  • 1 tl medium hete mosterd

  • 40 g pecorino

  • 2 el pijnboompitten

  • 1 tl suiker

  • zout, peper

 

ZO MAAK JE HET:

  1. Snijd de romaine sla in de lengte doormidden en maak schoon onder stromend water. Goed droogschudden. Bestrijk de snijvlakken vervolgens met een kwart van de olijfolie.

  2. Was de tomaten, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de uitgelekte kappertjes en chilipeper fijn. Was, droog en hak de peterselie. Laat de kalamata-olijven uitlekken en snijd ze in ringen. Pers vervolgens de citroen uit en rasp de pecorinokaas.

  3. Meng voor de vinaigrette de resterende olijfolie, mosterd, yoghurt, citroensap, peterselie, tomaten, chilipeper en kappertjes en breng op smaak met zout, peper en suiker.

  4. Leg de helften met de snijkant naar beneden op het grillrooster en rooster ze twee tot drie minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vet op middelhoog vuur.

  5. Haal de salade na maximaal drie minuten van de grill en besprenkel het snijvlak met honing. Voor het serveren giet u de vinaigrette over de saladehelften en garneer u met olijven, pecorino en pijnboompitten.

Vorige artikel RECEPT: AUBERGINE MET TOMAAT EN MOZZARELLA
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling