RECEPT: MINI PAVLOVAS MET DALGONA CRÈME
/ Categories: Recepten

RECEPT: MINI PAVLOVAS MET DALGONA CRÈME

DIT HEB JE NODIG:

Voor 4 personen:

Voor de mini pavlova's 

  • 4 eiwitten (kamertemperatuur)
  • 200 g fijne baksuiker
  • 2 theelepel maizena
  • 2 snufjes bakpoeder
  • 1 theelepel citroensap

Voor Dalgona-crème:

  • 10 g oplosbare koffiepoeder
  • 90 g poedersuiker
  • 80 ml ijswater
  • 80 g pure chocoladecoating

Voor de decoratie:

  • Gesmolten chocolade
  • Verse bessen
  • Eetbare bloemen
  • Chocolade konijntjes

ZO MAAK JE HET:

Voor minipavlova's

  1. Klop de eiwitten langzaam bijna stijf. Meng in een aparte kom de maizena, suiker en bakpoeder en voeg telkens een lepel van dit mengsel toe aan de eiwitkom. Blijf de eieren kloppen terwijl je de citroen toevoegt, tot de suiker is opgelost.
  2. Verwarm de oven voor op 100°C hetelucht.
  3. Schep de pavlova’s op het bakpapier en maak een kleine kuiltje in het midden.
  4. Plaats het in de oven. Ze mogen geen kleur krijgen; verminder anders het vuur. Bak gedurende 45 tot 50 minuten en laat afkoelen in de oven.

Voor Dalgona-crème

  1. Klop alle ingrediënten met een keukenmachine of handmixer tot een karamelkleurige stijve room. Dit kan enkele minuten duren.
  2. Smelt de chocoladelaag au bain-marie of in de magnetron.

Voor de decoratie

  1. Vul de pavlova's met de Dalgona-crème en chocolade of met room, bessen en bloemen.
  2. Versier met de chocoladekonijntjes.
Previous Article RECEPT: ESPRESSO & CHOCOLATE MOUSSE
Next Article RECEPT: SALADE MET GEBLANCEERDE ASPERGES EN CHOCOLADE VINAIGRETTE
Rate this article:
5.0