dinsdag 15 oktober 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: INDISCHE KIKKERERWTEN CURRY Snel & lekker. Chikkad Chole met de WMF Perfection Plus Snelkookpan. Deze romige kikkererwten kipcurry met granaatappelpitjes en koriander is perfect voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met frisse tzatziki voor een heerlijke balans van smaken. DIT HEB JE NODIG: Voor 4 personen 2 uien 2 teentjes knoflook 2 middelgrote aardappelen 300 g kikkererwten, geweekt 1 chilipeper 45 ml ghee of olie 4 tl garam masala 2 el geraspte gember 2 tl geraspte knoflook 2 tl kurkuma Verse gember Zout Voor de raita 400 g yoghurt 1 kneine komkommer zout peper Voor de garnering 1 granaatappel (zaden) Verse koriander ZO MAAK JE HET: Pel de uien en knoflookteentjes. Schil vervolgens de aardappelen en snijd ze in vieren. Giet de geweekte kikkererwten af en doe ze in de snelkookpan samen met de uien, knoflook, chilipeper en aardappelen. Giet er net genoeg water bij tot alles onder staat en doe het deksel dicht. Verwarm de pan op de hoogste stand en zodra deze kookstand 2 bereikt, verlaag je de temperatuur en laat je het 15 minuten sudderen. Laat de druk ontsnappen, open het deksel en giet alles door een zeef. Vang het kookvocht op. Verwarm nu de ghee in de pan op middelhoog vuur, voeg de garam masala, kurkuma, geraspte gember en knoflook toe en rooster ongeveer 3-4 minuten tot het echt lekker begint te ruiken. Doe de kikkererwten, inclusief de aardappel, enz. terug in de pan en meng goed met de kruiden. Voeg een beetje kookwater toe en breng opnieuw aan de kook. Gebruik vervolgens een vork of aardappelstamper om het mengsel een beetje aan te drukken tot een romige consistentie en breng op smaak met zout. Zet het vuur lager en laat het even sudderen. Rasp voor de raita de komkommer fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Verdeel tot slot de chikkad chole in kommen en serveer met de raita, granaatappelpitjes en koriander. Vorige artikel RECEPT: POMPOENSOEP MET GEKARAMELISEERDE PEERBLOKJES Volgende artikel RECEPT: BROWNIE MET VANILLE EN ROOMKAAS Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019