RECEPT: INDISCHE KIKKERERWTEN CURRY
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: INDISCHE KIKKERERWTEN CURRY

Snel & lekker. Chikkad Chole met de WMF Perfection Plus Snelkookpan. Deze romige kikkererwten kipcurry met granaatappelpitjes en koriander is perfect voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met frisse tzatziki voor een heerlijke balans van smaken.

DIT HEB JE NODIG:

Voor 4 personen

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 middelgrote aardappelen

  • 300 g kikkererwten, geweekt

  • 1 chilipeper

  • 45 ml ghee of olie

  • 4 tl garam masala

  • 2 el geraspte gember

  • 2 tl geraspte knoflook

  • 2 tl kurkuma

  • Verse gember

  • Zout


Voor de raita

  • 400 g yoghurt

  • 1 kneine komkommer

  • zout

  • peper
     

Voor de garnering

  • 1 granaatappel (zaden)

  • Verse koriander

 

ZO MAAK JE HET:

  1. Pel de uien en knoflookteentjes. Schil vervolgens de aardappelen en snijd ze in vieren. Giet de geweekte kikkererwten af ​​en doe ze in de snelkookpan samen met de uien, knoflook, chilipeper en aardappelen. Giet er net genoeg water bij tot alles onder staat en doe het deksel dicht. Verwarm de pan op de hoogste stand en zodra deze kookstand 2 bereikt, verlaag je de temperatuur en laat je het 15 minuten sudderen.

  2. Laat de druk ontsnappen, open het deksel en giet alles door een zeef. Vang het kookvocht op.

  3. Verwarm nu de ghee in de pan op middelhoog vuur, voeg de garam masala, kurkuma, geraspte gember en knoflook toe en rooster ongeveer 3-4 minuten tot het echt lekker begint te ruiken.

  4. Doe de kikkererwten, inclusief de aardappel, enz. terug in de pan en meng goed met de kruiden. Voeg een beetje kookwater toe en breng opnieuw aan de kook. Gebruik vervolgens een vork of aardappelstamper om het mengsel een beetje aan te drukken tot een romige consistentie en breng op smaak met zout. Zet het vuur lager en laat het even sudderen.

  5. Rasp voor de raita de komkommer fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

  6. Verdeel tot slot de chikkad chole in kommen en serveer met de raita, granaatappelpitjes en koriander.

Vorige artikel RECEPT: POMPOENSOEP MET GEKARAMELISEERDE PEERBLOKJES
Volgende artikel RECEPT: BROWNIE MET VANILLE EN ROOMKAAS
Beoordeel dit artikel:
5.0