woensdag 12 februari 2025 / Categorieën: Recepten RECEPT: BLOEMKOOLRIJSTBOWL MET GROENTEN EN SESAMDRESSING DIT HEB JE NODIG: Voor 2 personen. Voor de rijst met groenten: 200 g bloemkool 150 g sugar snaps (peultjes) 1 courgette (groen) 1 courgette (geel) 1/2 komkommer 4-5 radijsjes Voor de sesamdressing: 2 el miso pasta (licht of donker, afhankelijk van voorkeur) 1 el sesamolie 1 el appelciderazijn 1 el geroosterde sesamzaadjes 1 tl ahornsiroop of honing (optioneel, afhankelijk van gewenste zoetheid) Water om de consistentie aan te passen Voor de garnering: Cress, bloemen en kiemen ZO MAAK JE HET: Verdeel de bloemkool in roosjes en hak deze fijn met de WMF Avantgarde chopper totdat het de consistentie van rijst heeft. Verhit een pan met een beetje olie en bak de bloemkoolrijst op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5-7 minuten, af en toe roerend. Het moet licht geroosterd zijn. Breng op smaak met zout en peper. Blancheer of stoom de sugar snaps in kokend water gedurende ongeveer 2-3 minuten totdat ze gaar zijn, maar nog steeds krokant. Giet af en spoel af met koud water om de kleur te behouden. Snijd beide courgettes (groen en geel) in dunne plakjes of halve maantjes. Bak de courgetteplakjes in een pan met een beetje olie op middelhoog vuur gedurende 5-6 minuten totdat ze zacht zijn, maar nog steeds een beetje stevig. Snijd de komkommer in dunne plakjes, snijd de radijsjes in partjes of snijd ze in kleine stukjes naar wens. Meng in een klein blenderkan (bijvoorbeeld de WMF Avantgarde) de miso pasta, sesamolie, appelciderazijn en ahornsiroop/honing (optioneel) goed door elkaar. Voeg een eetlepel sesamzaadjes toe en meng goed. Als de dressing te dik is, kun je een beetje water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken. Garneer met de cress, bloemen en kiemen en geniet ervan. Vorige artikel RECEPT: EENDENBORST MET WITLOF, BIET EN SINAASAPPEL Volgende artikel RECEPT: ZOETE AARDAPPEL KUMPIR Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019