RECEPT: GEVULDE ARTISJOKKEN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GEVULDE ARTISJOKKEN

DIT HEB JE NODIG:

Voor 2 personen.


Voor de artisjokken:

  • 6 artisjokbodems (vers/schoongemaakt of diepvries)

  • 1 grote ui

  • 1 middelgrote aardappel

  • 1 middelgrote wortel

  • 250 g verse kruiden

  • 30 ml olijfolie

  • 2 takjes tijm

  • 250 ml water


Voor de gremolata:

  • 1 biologische citroen

  • 1 bosje munt

  • 30 ml olijfolie

  • Zout en peper voor de smaak

     

ZO MAAK JE HET:

  1. Bereid de artisjokbodems voor
  2. Pel en snijd de ui, wortel en aardappel.
  3. Verhit de olijfolie in de snelkookpan en fruit de uien 2 minuten.
  4. Voeg de wortels, aardappelen, kruiden en tijm toe en stoom nog 2 minuten.
  5. Verdeel de artisjokbodems gelijkmatig, giet er water over, doe het deksel op de pan en kook gedurende 12 minuten (vanaf kookstand 2).
  6. Rasp ondertussen de citroenschil en pers een halve citroen uit voor de gremolata. Hak de munt grof en meng deze met de citroenschil en de olijfolie in een kommetje.
  7. Laat de stoom uit de snelkookpan lopen, open de pan, haal de artisjokken eruit en leg ze op een bord.

  8. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  9. Vul de artisjok met de kruidensaus, giet de bouillon erover en serveer met de muntgremolata.

Vorige artikel RECEPT: RODE LINZENDAHL MET POMPOEN EN APPEL
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling