donderdag 7 augustus 2025 / Categorieën: Recepten RECEPT: RODE LINZENDAHL MET POMPOEN EN APPEL DIT HEB JE NODIG: Voor 4 personen. Voor de dahl: 250 g rode linzen (gewassen) 300 g pompoen (bijv. Hokkaido of butternut, in blokjes) 1 appel (geschild en in blokjes) 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 stukje gember (ongeveer 2 cm, geraspt) 1 tl komijn 1 tl kurkuma 1 tl gemalen koriander 500 ml groentebouillon 2 el olijfolie Zout en peper naar smaak Voor de kardemom zure room: 200 g zure room 1-2 kardemompeulen Zout naar smaak Voor de rodekoolsalade 300 g rodekool (dun gesneden) 1 limoen (alleen het sap) 2 el olijfolie 1 handvol verse koriander (gesnipperd) Zout en peper naar smaak Voor Decoratie Zwarte sesamzaadjes Verse koriander ZO MAAK JE HET: Voor de dahl: Verhit olijfolie in een WMF Fusiontec® Mineral Pro Kookpan en fruit de gesnipperde ui tot hij glazig is. Voeg knoflook en gember toe en bak kort mee. Voeg de pompoenblokjes, rode linzen, komijn, kurkuma en gemalen koriander toe. Roer goed. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen, tot de linzen en pompoen gaar zijn. Voeg indien nodig water toe om de consistentie aan te passen. Breng op smaak met zout en peper. Voor de kardemom zure room: Meng in een kommetje de zure room met de zaadjes van de kardemompeulen en een beetje zout. Roer goed door en zet apart. Voor de rodekoolsalade: Doe de gesneden rodekool in een kom. Voeg limoensap, olijfolie, gehakte koriander, zout en peper toe. Meng goed en laat even staan om de smaak te laten ontwikkelen. Serveer het gerecht: Serveer de dahl in kommen, garneer met zwarte sesamzaadjes en verse koriander. Serveer de kardemom-zure room en rodekoolsalade ernaast. Vorige artikel RECEPT: WATERMELOENSORBET Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019