RECEPT: EENDENBORST MET WITLOF, BIET EN SINAASAPPEL
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: EENDENBORST MET WITLOF, BIET EN SINAASAPPEL

DIT HEB JE NODIG:

  • 2 eendenborstfilets
  • Zout
  • Peper
  • 2 gekookte bieten (vacuüm verpakt of vers gekookt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 3 tl sojasaus
  • 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd)
  • 1 kleine witlof (ca. 200 g), in vieren gesneden
  • 1 el boter
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 50 g walnoten

ZO MAAK JE HET:

1. Snijd de huid van de eendenborstfilets in een ruitvorm (let op dat u niet in het vlees snijdt).
2. Wrijf in met zout en peper. Laat de eendenborst aan de vleeskant open in de koelkast.
3. Snijd de gekookte biet in partjes. Meng in een kom met olijfolie, zout, peper en tijm.
4. Doe het mengsel op een schaal of in het mandje van de Multi Taste Air Fryer. Rooster op 190 °C gedurende 10-12 minuten tot het licht gekarameliseerd is.
5. Bak de eendenborst op de huidkant in de Air Fryer op 200 °C gedurende 15-18 minuten. Draai de eendenborst na de helft om. Voor een roze resultaat, stel in op een kerntemperatuur van 53-57 °C.
6. Bestrijk na het koken de huidkant met een mengsel van honing en sojasaus en karamelliseer nog eens 2-3 minuten op 220 °C.
7. Giet alle sappen van de eendenborst in een pan en voeg 2 el sojasaus en 100 ml sinaasappelsap toe.
8. Zeef de saus en bind deze lichtjes met een beetje maïzena. Roer er eventueel 1 el boter door.
9. Laat de eendenborst 5 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.
10. Marineer de radicchiokwarten met 1 el ahornsiroop of honing, 50 ml sinaasappelsap en een snufje zout.
11. Glaceer in de Airfryer op 180 °C gedurende ca. 8-10 minuten tot de radicchio licht gekarameliseerd en zacht is.
12. Meng de walnoten met de honing en een snufje zeezout.
13. Rooster in de Airfryer op 160 °C gedurende 5-7 minuten tot ze geurig en goudbruin zijn.

Vorige artikel RECEPT: CHOCOLADE BROWNIE MET CHOCOLADE SAUS
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling