RECEPT: SMOOTHIEBOWL MET PECANNOTEN, FRUIT, KOKOSYOGHURT EN MUNT
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: SMOOTHIEBOWL MET PECANNOTEN, FRUIT, KOKOSYOGHURT EN MUNT

Extra vitaminen zijn van harte welkom met dit koude en natte weer. Begin je dag eens met een gezonde smoothiebowl; zeker als je nu doordeweeks (veel) thuiswerkt is het een ideaal ontbijtje waar je goed mee kunt opstarten. En het leuke is: je kunt eindeloos variëren met de toppings en ingrediënten! 

Voor 2 personen | Ontbijt of lunch | Bereidingstijd: 15 minuten 

DIT HEB JE NODIG

Knapperige topping van granen:

  • 100 g pecannoten
  • 50 g kokosvlokken
  • 500 g havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 2 el kokosolie
     

Vruchtentopping:

  • 1 banaan
  • 2 kiwi's
  • 2 theelepels chiazaad
  • 1 takje munt
  • Handje blauwe bessen en Kaapse kruisbessen 

Smoothie:

  • 250 g vegan kokosyoghurt
  • 1 rijpe mango
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 2 eetlepels chiazaad + om te garneren 
  • Een blender

 

ZO MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle 'knapperige topping' ingrediënten op een bakplaat en bak tot alles een lichtbruine kleur heeft (5 á 10 min). Schud alles tijdens het bakken meerdere malen door elkaar zodat de muesli gelijkmatig bruin wordt. Laat afkoelen.

Schil de mango en verwijder de pit. Giet het mangopulp, de yoghurt, de siroop of honing en het chiazaad in een blender en mix alles tot een glad mengsel.

Snijd ook de banaan en de kiwi in plakjes. Verdeel de smoothie over 2 kommen en garneer met zowel de muesli, het fruit, wat muntblaadjes en chiazaad.

Vorige artikel GEZONDE TUSSENDOORTJES UIT DE DROOGOVEN
Volgende artikel RECEPT: KROKANTE AARDAPPELRÖSTI MET GEMARINEERDE ZALM
Beoordeel dit artikel:
5.0