DIT IS DE REDEN WAAROM JE PASTA MOET KOKEN IN ZOUT WATER
/ Categorieën: Keukengeheimen

DIT IS DE REDEN WAAROM JE PASTA MOET KOKEN IN ZOUT WATER

Pasta moet je koken in flink zout water. Dat zout toevoegen lijkt misschien overbodig, maar is toch écht van groot culinair belang. Maar waarom eigenlijk? WMF legt uit.

 

“As salty as the sea”, zei Nigella Lawson ooit over het koken van pasta in zout water. Maar wat doet zout eigenlijk voor je pasta? Probeer het eens en je zult versteld staan wat dit doet voor de smaak van deze Italiaanse lekkernij. Pasta op smaak brengen kan alleen tijdens het koken, het zout moet namelijk kunnen doordringen tot diep in de pasta. En dat lukt alleen met flink gezouten pastawater. Achteraf zout over je pasta strooien heeft niet hetzelfde effect. 

HOEVEEL ZOUT DAN? 

De kenners zeggen dat je bij het koken van 500 gram pasta anderhalve eetlepel zout moet toevoegen. Uiteraard kun je hier een beetje mee experimenteren, net zo lang totdat jij vindt dat de pasta het lekkerste smaakt. Nog een belangrijke tip hierbij is: Voeg zo vroeg mogelijk zout toe aan het kookwater en gebruik gewoon keukenzout. Het liefst zout zonder extra toegevoegde jodium, want dat geeft een ijzerachtige smaak aan de pasta.

DE JUISTE PASTAPAN

Goed kookgerei is noodzakelijk voor het bereiden van pasta. Nou kun je pasta natuurlijk prima koken in een gewone pan, maar wil je toch wat extra gemak, schaf dan een speciale pastapan aan. In de handige WMF-pastapan wordt de pasta gekookt in een speciaal inzetstuk met rand zodat het water niet kan overkoken. Zodra de pasta klaar is, giet je het heel makkelijk af. Door de geïntegreerde zeef haal je de pasta namelijk zo uit de pan.

Prijs: € 119,-

Benieuwd waar je deze pastapan kunt kopen? Klik dan hier voor de verkooppunten van WMF. 

Liever een complete pannenset met afgietfunctie? De 4 delige pannenset uit de Function 4-serie van WMF voldoet aan alle eisen. De pannen zijn krasbestendig, hebben een handig deksel met siliconenrand en 4 verschillende openingen, die deze serie uniek en zeer prettig in gebruik maken.

Prijs: € 449,-

Meer info, kijk dan hier

 

 

 

Vorige artikel WINACTIE GESLOTEN - DOE MEE MET DE WMF-CHEFSTAFETTE EN WIE WEET WORD JIJ DE NIEUWE WMF-SMAAKMAKER VAN 2019
Volgende artikel ETEN INVRIEZEN: WMF GEEFT TIPS & TRICKS
Beoordeel dit artikel:
3.8