Gezonde tussendoortjes uit de droogoven
/ Categorieën: Recepten

Gezonde tussendoortjes uit de droogoven

Ga je er een dagje tussenuit en ben je nog op zoek naar gezonde tussendoortjes voor jezelf en/of de kinderen? Probeer dan eens deze gezonde snacks uit een droogoven!

1. Recept: gezonde mueslirepen 

Voor 12 stuks  | voorbereidingstijd: 18 minuten | droogtijd: 8 uur

Author: Ellen van Duijn – Made by Ellen

DIT HEB JE NODIG:

  • 10 dadels, de pit verwijderd
  • 50ml lauwwarm water
  • 12 gram kokosvlokken
  • 50 gram walnoten
  • 15 gram amandelen (met bruine vlies)
  • Zonnebloempitten, 15 gram
  • 50 gram blauwe bessen
  • WMF KITCHENminis® Droogoven Snack-to-go

 

ZO MAAK JE HET:

  1. Ontpit de dadels en doe deze de avond van tevoren in een bakje. Schenk het lauwwarme water erover. De dadels moeten helemaal onder water staan, druk deze eventueel wat aan. Laat dit een nachtje staan. 
  2. Mix de volgende dag de geweekte dadels samen met het water in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. 
  3. Voeg vervolgens de walnoten, amandelen, zonnebloempitten en kokosvlokken toe en mix nogmaals. Alles dient fijn te zijn en in kleine stukjes.
  4. Doe de bessen erbij en mix kort op de maximale stand.
  5. Vul twee "siliconen vormen" (in de vorm van een mueslireep) met het mengsel. Geen vormpjes? Geen probleem. Schep dan het mengsel op een stuk bakpapier en smeer met een spatel gelijkmatig uit totdat je een hoogte hebt van ongeveer 1cm. Snijd het dan met een deegschraper of voorzichtig met een mesje in repen.
  6. Plaats het bakpapier op een plateau van je WMF KITCHENminis® Droogoven Snack-to-goen laat voor vier uur op 70 graden drogen.
  7. Vervolgens haal je de mueslirepen voorzichtig uit de siliconen vormen. Leg, met de droge kant bovenop, terug in de droogoven.
  8. Laat nog eens voor vier uur op 70 graden drogen. Gebruik je geen vorm? Laat dan het bakpapier zo liggen en doe verder niks. Je laat de mueslirepen ook dan voor nog vier uur verder drogen.
  9. Haal de mueslirepen uit de droogoven en bewaar de mueslirepen in een goed afsluitbaar bakje.

 

2.  Recept: groentechips met kruidenmayonaise 

Voor 4 personen | voorbereidingstijd: 20 minuten | droogtijd: 7 uur 

DIT HEB JE NODIG: 

  • 1 biet
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • grof zeezout
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • bosje bieslook
  • 4 takjes platte peterselie
  • WMF KITCHENminis® Droogoven Snack-to-go

ZO MAAK JE HET: 

  1. Schil de biet, wortel en pastinaak en snijd in zeer dunne plakken. 
  2. Verdeel de plakken biet, wortel en pastinaak over de rekken, stel de droogoven in op 7 uur. 
  3. Controleer na 7 uur of de groenten al droog zijn. Anders geef je ze nog een uurtje extra. (Droogtijd varieert van 7 tot 9 uur en is mede afhankelijk van de dikte van de plakken groente) 
  4. Bestrooi de chips met wat grof zeezout. 
  5. Voor de mayonaise doe je de dooier, wijnazijn en mosterd in de blender. 
  6. Zet de blender aan en voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. 
  7. Snijd de kruiden fijn en roer deze door de mayonaise. 

Tip: voor de chips kun je nog meer lekkere groente gebruiken. Wat dacht je van zoete aardappel, truffelaardappel, pompoen of zelfs cassave? Hoe meer verschillende kleuren hoe gaver het er uit ziet.

Vorige artikel DEZE INGREDIËNTEN ZORGEN VOOR EEN GOED GEVULDE SMOOTHIE
Volgende artikel 5 MANIEREN OM JE TE ZOUTE MAALTIJD TE REDDEN
Beoordeel dit artikel:
2.0