GOURMETTEN MET MINDER VLEES? DIT ZIJN HEERLIJKE ALTERNATIEVEN
/ Categories: Keukengeheimen

GOURMETTEN MET MINDER VLEES? DIT ZIJN HEERLIJKE ALTERNATIEVEN

Zeg je gourmet, dan zeg je speklapjes, kipfilet, biefstuk en schnitzel. Maar ook met minder (of zelfs géén) vlees tover je deze feestmaanden een onvergetelijk menu op tafel. Benieuwd hoe? Bekijk deze fijne alternatieven.

Zo weten jouw gasten tijdens de feestdagen van gekkigheid niet meer wat ze in hun pannetje moeten leggen.

Gepaneerde groenten
Hoewel een berg rauwe groenten op een bord presenteren natuurlijk lekker makkelijk is, wil je met de feestdagen extra uitpakken. Spice de boel bijvoorbeeld op door de stukken groente door een geklopt ei te halen en vervolgens in een mix van paneermeel, peper en zout te leggen – kan perfect met aubergine of courgette. Doe een beetje olie in je pan, bak ze aan beide kanten goudbruin en voilà: groente smaakte niet eerder zo lekker.

Pannenkoeken
Zitten er ook kinderen aan tafel? Ga hier dan zéker voor. Want van stukjes kaas, paprika en champignons tot appel, rozijntjes of blauwe bessen: er zit voor iedereen wel een lekkere topping bij. Je kunt uiteraard zelf een pannenkoekenmix in elkaar flansen, maar de kant-en-klare varianten doen er lang niet altijd voor onder. Hou jij mooi tijd over om de tafel met behulp van deze tips feestelijk te dekken.

Frittata’s
Simpeler dan dit krijg je het niet. Vul je pannetje met geklopt ei en lekkere (wok)groenten, leg het even onder de gril en je maakt in no time je eigen frittata. Tip: wil je ‘m wat romiger hebben? Voeg dan aan het eimengsel crème fraîche, volle yoghurt of volle melk toe.

Vleesvervangers
Oké, we snappen dat niet iederéén zich in die drukke decembermaand wil uitsloven in de keuken. Voor die mensen liggen er genoeg lekkere kant-en-klare vleesvervangers in de schappen. Zorg er tijdens de feestdagen wel voor dat je op tijd bij de supermarkt bent, want voor je het weet grijp je mis.

Blikvanger
Je hebt nu wel genoeg foodinspiratie, nóg belangrijker is het om een goed werkend gourmetstel te hebben. Neem nu de WMF LONO Raclette: gemaakt van hoogwaardig Cromargan® roestvrijstaal en een blikvanger op elke tafel. De omkeerbare bakplaat wordt gebruikt voor het bakken van pannenkoeken en eieren en de temperatuur kun je met één draai aan de knop verstellen. De acht pannetjes hebben een anti-aanbaklaag en zijn daarom gemakkelijk schoon te houden. Gebruik je niet alle pannetjes? Dan kun je ze veilig opbergen in de opslagruimte van de raclette.

Previous Article MET DE KIDS AAN TAFEL
Next Article RECEPT: KIPROLLADE MET PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN LINZEN
Rate this article:
4.6