PARTY-PREPTIPS VOOR EEN FEESTELIJK OUD & NIEUW
/ Categorieën: Smaakmakers

PARTY-PREPTIPS VOOR EEN FEESTELIJK OUD & NIEUW

Het jaar zit er weer bijna op. Geef jij dit jaar een feestje met oud en nieuw en ben je nog op zoek naar leuke party-inspiratie? Omdat je tegen het einde van het jaar al druk genoeg bent voorzien wij je van de beste party preptips voor een spetterend oud & nieuw feestje. Ook geven we je graag van wat extra styling advies zodat jij een extra feestelijk tintje kunt geven aan jouw party…

EEN GOEDE START
Kom alvast in de feestsferen en bedenk wat voor hapjes en drankjes je oudjaarsavond aan je gasten wilt serveren. Niet alles hoeft pas op het laatste moment gemaakt te worden, sommige dingen kun je prima van tevoren maken of voorbereiden. Zo voorkom je dat jij de hele avond in de keuken staat terwijl je gasten er zijn. Maak een boodschappenlijstje, zo zorg je dat je de belangrijkste dingen niet kan vergeten en haal op tijd alles in huis.

HAPPEN
Serveer bijvoorbeeld een lekkere soep, die je serveert in kleine glaasjes. Soep kun je namelijk heel makkelijk een paar dagen van tevoren maken. Verder is het handig om een hoofdgerecht te hebben wat in de oven moet, of wat lang moet garen in een pan. Zo kun je het gerecht in de oven laten garen of op laag vuur zachtjes laten pruttelen terwijl je aan het voorgerecht begint. Ga je niet echt aan tafel? Serveer dan extra feestelijke hapjes en fingerfood. Met zelfgemaakte sushi scoor je altijd hoge ogen, maar ook gevulde eieren, een schepzalm, een lekkere quiche en crostini’s met verschillende soorten beleg doen het altijd goed. En ooit gehoord van toastjes van wasabi crackers, met een beetje wasabi mayonaise, zeewiersalade en gerookte zalm erop? Die zijn echt té lekker en je bent ook nog eens verrassend origineel. Oh, en vergeet de oliebollen en appelflappen niet. Zelf gebakken of zelf gekocht, dat maakt niet uit, maar ze horen er absoluut bij.

DRANKEN
Een goede champagne mag natuurlijk niet ontbreken met Oud & Nieuw! Brut is droog, demi-sec iets fruitiger. Kies welke jij lekker vindt. Een rosé-champagne is ook altijd erg feestelijk.Vergeet ook niet een paar flessen goede wijn in te slaan, wat lekkere fruitsapjes en wat bruiswater en leg dit in een grote champagnekoeler met lekker veel ijs. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, mensen kunnen zichzelf ook lekker bedienen. Zet ook een waterkaraf op tafel gevuld met fruitwater. Wil je het extra feestelijk maken? Schenk dan bij binnenkomst een lekkere cocktail en vergeet de mocktail niet voor de bob. Scroppino doet het altijd goed, maar een goede gin-tonic vindt ook altijd gretig aftrek.

Garneer de glazen met een randje suiker of een fortune cookie, en leuk de champagne op met een eetbare bloem erin.
Lees ook: http://blog.wmf.nl/zo-doe-je-dat-3-x-infused-water-op-tafel

PARTYGADGETS
Het oog wil ook wat, dus bedenk een thema, kies een kleur ga op zoek naar feestelijke gadgets die daarbij passen en waardoor iedereen in de stemming raakt. Onmisbaar zijn natuurlijk sterretjes voor de kids, glitterconfetti voor op de tafel, ballonnen of leuke slingers. Stel een playlist samen, koop wat gekke partyprops voor de foto’s, leg wat fortune cookies her en der en klaar ben je. Zo kun je bijna niet de mist ingaan.

Fijne jaarwisseling!

Vorige artikel 9 TIPS VOOR DE PERFECTE KAASPLANK
Volgende artikel DRY JANUARY: 3 X INSPIRATIE VOOR VIRGIN COCKTAILS
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling