RECEPT: BROOD MET TOMATEN EN OLIJVEN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: BROOD MET TOMATEN EN OLIJVEN

DIT HEB JE NODIG

  • 360 g tarwemeel (550)
  • 210 ml lauwwarm water
  • 6 gram zeezout
  • 1,5 el + 1 el olijfolie
  • 9 gram gist 
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl oregano
  • 2 tl tijm
  • 2 tl paprikapoeder
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 50 gram zwarte olijven, gehalveerd 

ZO MAAK JE HET

  1. Kneed het tarwemeel, water, 6 gram zeezout, 1,5 el olijfolie, gist en de helft van alle kruiden (1 tl)  met de hand of in een keukenmachine op lage stand tot een deeg. Dek het deeg vervolgens af en laat het twee tot drie uur rijzen in een kom. Als het volume verdubbeld is, is het deeg klaar. Marineer ondertussen de cherrytomaatjes en olijven met de resterende kruiden (1 tl van ieder) en de resterende (1 el) olijfolie. 
  2. Haal het deeg uit de kom en leg het op een licht met bloem bestoven werkvlak. Snijd met een banketbakkerskarton of een mes stukjes van ongeveer 150 gram en vorm elk tot een bal. Laat het weer tien minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 225 graden (boven-/onderwarmte).
  3. Vorm met behulp van een beetje bloem, een plat brood van ongeveer 1 cm dik (kunnen ook meerdere kleine broden zijn). Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Verdeel de gemarineerde tomaatjes en olijven over het brood. Bestrooi nog met wat zeezout en olijfolie. 
  5. Bak het brood voor zo'n 20-25 minuten goudbruin. 
Vorige artikel RECEPT: MELOEN-FETA SALADE MET BASILICUM
Volgende artikel 5 MANIEREN OM JE TE ZOUTE MAALTIJD TE REDDEN
Beoordeel dit artikel:
5.0