RECEPT: MELOEN-FETA SALADE MET BASILICUM
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: MELOEN-FETA SALADE MET BASILICUM

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 500-600 g vruchtvlees van watermeloen zonder pit
  • 1 komkommer
  • 180 g feta
  • sap van 1 limoen
  • 1 handvol basilicum
  • munt naar smaak
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • zout en peper
  • wat zwart sesamzaad
     

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen en de gewassen komkommer in grove stukken. Doe alles in een grote kom en besprenkel met limoensap.
  2. Hak vervolgens de munt- en basilicumblaadjes fijn, laat de feta uitlekken en snijd in blokjes. Meng de ingrediënten met de meloen-komkommersalade in de kom.
  3. Meng voor de vinaigrette de azijn, olie, zout en peper en giet over de salade. Garneer eventueel met zwarte sesam. 

Onze tip: De meloen-fetasalade smaakt ook bijzonder lekker bij focaccia met bruschetta-tomaatjes!

Vorige artikel RECEPT: PULLED PORK UIT DE SNELKOOKPAN
Volgende artikel RECEPT: BROOD MET TOMATEN EN OLIJVEN
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling