RECEPT: CHOCOLADE BROWNIE MET CHOCOLADE SAUS
DIT HEB JE NODIG:
Voor de chocoladetaart:
- 100 g pure chocolade
- 80 g boter
- 2 eieren (maat M)
- 80 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanille-extract)
- 1 snufje zout
- 50 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 el cacaopoeder (ongezoet)
Voor de chocoladesaus:
- 100 g pure chocolade
- 2 el suiker (naar smaak)
- 100 ml room
- 1 tl vanille-extract (optioneel)
Voor decoratie:
ZO MAAK JE HET:
1. Vet de bakvorm voor de Multi Taste Air Fryer in en bestuif licht met bloem (of bekleed met bakpapier). Verwarm de Air Fryer voor op 160 °C (ca. 5 minuten).
2. Smelt de pure chocolade en boter in een hittebestendige kom au bain-marie (of in de magnetron). Roer goed tot het mengsel glad is en laat iets afkoelen.
3. Klop in een mengkom de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot schuim (ca. 2-3 minuten met een handmixer).
4. Meng het licht afgekoelde chocolade- en botermengsel voorzichtig door het eimengsel. Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder.
5. Meng het bloemmengsel voorzichtig door het chocolademengsel tot er een homogeen deeg ontstaat. Giet vervolgens het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk het glad.
6. Zet de vorm in de Air Fryer en bak de cake op 160 °C gedurende ca. 25-30 minuten. Test na 20 minuten met een houten stokje. De cake moet licht vochtig zijn. Laat de cake na het bakken ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake er dan uit en laat hem volledig afkoelen.
7. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom au bain-marie (of in de magnetron). Roer regelmatig zodat het niet verbrandt.
8. Verwarm de room in een kleine steelpan op middelhoog vuur, maar breng niet aan de kook. Haal de pan van het vuur als deze heet is (maar niet kookt).
9. Roer de gesmolten chocolade langzaam door de hete room tot een gladde, glanzende saus. Voeg de suiker naar smaak toe en roer tot deze is opgelost. Voeg indien gewenst het vanille-extract toe. Voor een nog rijkere saus kun je 1 theelepel boter erdoor roeren om glans en een zijdezachte textuur toe te voegen.
10. Garneer de cake, zodra deze is afgekoeld, met de chocoladesaus en de bessen naar keuze.