RECEPT: PAD THAI
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: PAD THAI

DIT HEB JE NODIG:

Voor 2 personen

Voor de noedels:

  • 1 tl kokosolie

  • 3 chilipepers

  • 1 cm gember

  • 1 bosje bosui

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 wortels

  • 1 peper

  • 200 g tofu

  • 250 g rijstnoedels

  • 150 ml water


Voor de saus:

  • 100 ml sojasaus

  • 1 el tamarindepasta

  • 15 ml dadelsiroop

  • 2 tl tomatenpuree

  • 1 el sesamzaadjes

  • 1 limoen


Voor de topping:

  • Gezouten pinda's

  • Verse koriander

  • Limoenen

  • Chili vlokken

 

ZO MAAK JE HET:

1. Bak de chilipepers, gember, lente-uitjes en knoflook 3 minuten in de kokosolie in de snelkookpan. Snijd de wortels, paprika's en tofu in blokjes, doe alles in de snelkookpan en bak 5 minuten om een ​​lekker geroosterd aroma te creëren.
2. Meng de ingrediënten voor de saus en blus de groenten af ​​met de helft van de saus.
3. Voeg de ongekookte rijstnoedels toe, giet de resterende saus en wat water erover. Doe het deksel erop en verwarm. Kook nu 5 minuten op stand 1. Laat de stoom uit de pan ontsnappen en roer alles aan het einde nog even door.
4. Pinda's, koriander, limoensap en chilivlokken vormen een perfecte garnering voor Pad Thai.

Vorige artikel RECEPT: MINI AUBERGINE PIZZA
Volgende artikel RECEPT: CHOCOLADE BROWNIE MET CHOCOLADE SAUS
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling