RECEPT: CHOCOLADE ESPRESSO CAKE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: CHOCOLADE ESPRESSO CAKE

Met de feestdagen in zicht leek het ons - in samenwerking met Food Bandits - leuk om een echte feesttaart te maken. Chocolade, (vegan) botercrème, goede espresso en frambozen. Het kan niet veel beter kan worden. Dit recept geeft een heerlijke, luchtige cake en graag geven we ook allergie vriendelijke opties, zodat het een feesttaart is voor iedereen.

Dessert | voor 6 - 8 personen | Vegan optie, glutenvrij en lactose vrij 

Auteur: Food Bandits

DIT HEB JE NODIG: 

  • 100 g rijstmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g havermeel
  • 175 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 40 g cacaopoeder
  • 90 g kokosolie, gesmolten
  • 115 g espresso
  • 180 kokosroom, uit blik
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren, of 3 poeder ei vervanger
  • bakvorm, doorsnede 20 cm
  • Glazuur: 160 g margarine, 80 g poedersuiker, 10 cacaopoeder

 

ZO MAAK JE HET:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Mocht je twee vormen hebben van 20 cm doorsnede bekleedt ze dan allebei. Zo kun je de taart in 1 x bakken. Anders verdeel je het beslag en bak je twee keer een cake.

2. Mix in de keukenmachine de rijstmeel, amandelmeel, havermeel, baking soda (het zuur uit de bakpoeder en cacao activeert de soda), zout en cacaopoeder. Meng in een andere kom de kokosolie, kokosbloesemsuiker, espresso, kokosroom, vanille extract en eieren.

3. Voeg dit vervolgens toe aan de droge meel mix en meng tot een mooi, glad beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cake gaar in 35-40 minuten.

4. Laat de cake volledig afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt, anders wordt het glazuur te warm en te dun en drupt het van je cake af. Je kunt natuurlijk altijd nog de cakes een dag van te voren maken en daarna afmaken met glazuur.

5. Voor het glazuur meng je in de keukenmachine de margarine, poedersuiker en cacao. Verdeel het glazuur tussen de cakes en erboven op. Maak het geheel af met wat extra chocolade en frambozen.

6. Zet een goede kop koffie en geniet van een heerlijke punt taart.

Cadeautip: zoek je nog een mooi cadeau voor de feestdagen? Denk dan eens aan dit mooie espresso apparaat van WMF. Uitgeroepen tot Beste Koop door de Consumentenbond (oktober 2020). Zo kun je tijdens elke lockdown (en ook na deze gekke periode) heerlijke koffie en espresso maken. En hij is ook nog eens heel mooi om te zien (dit voor alle theedrinkers 😉). 

Foto: Food Bandits ©

Vorige artikel RECEPT: KIPROLLADE MET PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN LINZEN
Volgende artikel DE KERSTTRENDS VAN 2020!
Beoordeel dit artikel:
5.0