RECEPT: GESTOOMDE PUDDING MET CHOCOLADE PAASEI
/ Categories: Recepten

RECEPT: GESTOOMDE PUDDING MET CHOCOLADE PAASEI

Wist jij al dat je pudding ook heel goed kan stomen? Dit is echt super lekker! En ook nog een heel makkelijk. In 10 minuten staat je toetje klaar om in de stoompan te gaan. Wanneer je het puddinkje er op tijd uithaalt is deze van buiten stevig en toch niet droog. En van binnen heerlijk romig en zacht. Omdat het bijna Pasen is maken we deze pudding af met een chocolade paasei. De chocolade maakt het nóg romiger en is van binnen gevuld met limoen/citroen smaak. Dat geeft een frisse touch.

Dit recept is voor 4 personen – voorbereidingstijd: 10 minuten – stoomtijd: ongeveer 12 minuten

DIT HEB JE NODIG:
• 125 zachte roomboter
• 100 gram maple syrup (in het Nederlands: esdoorn siroop genoemd)
• 1 theelepel kaneel
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel vanille
• 3 eieren
• 4 gevulde chocolade eieren

ZO MAAK JE HET:
1. Vul een stoompan met een bodempje water en zet op het vuur.
2. Mix in een keukenmachine de roomboter romig en schenk de maple syrup, kaneel en vanille erbij.
3. Voeg een voor een de eieren toe.
4. Mix het zelfrijzend bakmeel erdoor.
5. Vet vier hittebestendige bakjes in met boter.
6. Verdeel het beslag over de bakjes.
7. Breng het water aan de kook. Wanneer er stoom uit de stoompan komt zet je het vier weer lager.
8. Plaats de bakjes in de pan en stoom de pudding in ongeveer 12 à 15 minuten net gaar.
9. Check met een sate prikker of de puddinkjes klaar zijn.
10. Haal de bakjes direct uit de pan en laat ietsje afkoelen.
11. Serveer in het bakje of draai deze om op een bord.
12. Steek in elk puddinkje een chocolade paasei.
13. Serveer direct.
14. Enjoy!

TIPS
De tijdsduur is afhankelijk van hoe hard je de puddinkjes stoomt. We raden dan ook aan om na 10 à 12 minuten er eens met een sateprikker in te steken. Wanneer deze er nog heel nat uitkomt dan moeten ze nog iets langer. Maar is de sateprikker al bijna zo goed als droog dan haal je de puddinkjes er snel uit. Wij vinden de pudding het lekkerst als deze eigenlijk nog net niet helemaal door en door gaar is. 

MEER INSPIRATIE NODIG VOOR JE PAASDINER

Bekijk ook eens het recept voor gestoomde asperges met roodbaars en Hollandaise saus. Foodblogger Made by Ellen maakte dit speciaal voor WMF tijdens het Smaakmakers Diner wat zij voor haar vrienden en familie organiseerde. En kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken voor het organiseren vaneen (Paas) etentje thuis? Kijk dan even naar dit stappenplan & 7x tips!

Ook kans maken op zo’n prachtige WMF stoompan? Kijk dan even hieronder voor de winactie! En voor meer info over deze stoompan kijk je hier.

WINACTIE: WMF nodigt alle foodlovers en hobbykoks uit om mee te doen met WMF-Chefstafette.
Is koken je lust en je leven, vind jij het leuk om een diner te geven voor vrienden of familie en houd je van mooie keukenspullen? Doe dan nu mee met de WMF-Chefstafette en wie weet word jij gekozen als de nieuwe smaakmaker van WMF en win je mooie prijzen.

ZO DOE JE MEE
Organiseer een Smaakmakers-diner: plan een etentje met familie en of vrienden, kook iets lekkers, dek de tafel mooi en deel het resultaat op Instagram en/of op Facebook, met de #WMFsmaakmakers #chefstafette en tag @WMFnederlandin je bericht.

DIT KAN JE WINNEN
Onder de deelnemers verloten we 3 mooie WMF prijzen:

• FusionTec Mineral, pannenset 2-delig t.w.v. € 199,00

• Vitalis Stoompan, rond 28 cm t.w.v. € 149,00

• Basic Waterkaraf, t.w.v. € 44,95

LET OP: de foto’s kunnen worden gebruikt op de website of social media van WMF. Houd hier rekening mee als je meedoet. Meedoen met de WMF-Chefstafette kan tot en met 30 juni 2019. Over de winnaars kan niet gecorrespondeerd worden.

Previous Article PAASRECEPT: MIDDEN OOSTEN GEHAKTBALLETJES
Next Article ZO IS EEN TOMAAT IN EEN MUM VAN TIJD RIJP
Rate this article:
No rating