ZO IS EEN TOMAAT IN EEN MUM VAN TIJD RIJP
/ Categorieën: Keukengeheimen

ZO IS EEN TOMAAT IN EEN MUM VAN TIJD RIJP

Smacht je naar een lekker sappige tomaat, maar is ‘ie nog niet rijp? Met deze 4 tips kan je hem een stuk eerder eten.

Een tomaat moet bij aankoop stevig aanvoelen en fris glanzend en rood van kleur zijn. De tomaat is rijp wanneer hij meegeeft bij een lichte druk met de vinger. Maar zelfs in het tomatenseizoen wil het nog wel eens voorkomen dat je in de supermarkt naar onrijpe exemplaren grijpt. Niet erg: WMF geeft je 3 trucs om je tomaten sneller te laten rijpen.

BEWAREN
Bewaar tomaten nooit in de koelkast, maar kies voor een tochtvrije plek, waar het koel en droog is. In de koelkast verliezen ze hun heerlijke, volle smaak! Liefst bij een temperatuur tussen de 12 en 15°C, zo behouden ze het beste hun stevigheid en smaak. Leg tomaten liever niet in de buurt van aubergines en komkommers, want dan bederven ze sneller. 

Heb je onrijpe tomaten gekocht, maar zijn ze nog niet rijp? Met deze fijne tips haal je het beste uit elke tomaat:

1)        De snelste manier om een tomaat te laten rijpen is om een banaan bij de tomaten te stoppen en in een schaal te leggen. Bananen produceren namelijk heel veel ethyleen waardoor het rijpingsproces aanzienlijk zal versnellen. Geen banaan voorhanden? Een appel is een goed alternatief.

2)        Een andere manier is om de tomaten in een luchtige verpakking te stoppen. Een plastic- of papieren zak bijvoorbeeld waar je een paar gaatjes in maakt. Sluit de zak vervolgens af. Zo komt er ethyleen vrij en dit natuurlijke gas laat de tomaten sneller rijpen.

3)        Heb je iets meer tijd? Leg de onrijpe tomaten dan op een plek in de zon. Tomaten houden van zon en zullen binnen enkele dagen lekker rijp zijn.

4)         Onrijpe tomaten gekocht, maar wil je ze vanavond al serveren? Halveer de tomaten of snijd ze in plakken of stukken, leg ze in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de tomaten een minuut of twintig staan, het zout onttrekt vocht uit de tomaten, waardoor de tomatensmaak extra goed naar voren komt. Zo simpel is het. Gebruik een flinke theelepel per pond.

TOMATEN SNIJDEN
Tomaten zijn soms lastig te snijden. Belangrijk is dat je een goed scherp mes hebt. De messen van WMF Chef’s Edition zijn een mooi cadeautje aan jezelf als je vindt dat je een paar goede messen in de keuken verdiend. Deze messen zijn ontworpen voor de professionele koks en vooral voor iedereen die opzoek is naar maximale snijprecisie. Ze liggen lekker in de hand omdat de lemmeten breder zijn. Het Chef’s Edition assortiment bestaat uit een vleesmes, koksmes en 3-delige set.

Benieuwd waar je al deze leuke WMF-cadeaus kunt kopen? Klik dan hier.

Vorige artikel RECEPT: GESTOOMDE PUDDING MET CHOCOLADE PAASEI
Volgende artikel WINACTIE GESLOTEN - DOE MEE MET DE WMF-CHEFSTAFETTE EN WIE WEET WORD JIJ DE NIEUWE WMF-SMAAKMAKER VAN 2019
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling