dinsdag 28 juni 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: GESTOOMDE ROODBAARS MET GROENTEN DIT HEB JE NODIG 30 ml olijfolie 2 wortels ¼ knolselderij 3 sjalotjes 3 knoflookteentjes 1 el suiker 200 ml droge witte wijn 300 ml visbouillon 1 el scherpe mosterd 1 gr safraandraadjes Currypoeder Sap van 1 limoen Rasp van 1 limoen 150 ml slagroom 600 gr visfilet, vastkokend (bijv. Victoriabaars, roodbaarsfilet) 50 ml droge Vermouth Verse kruiden voor garnituur ZO MAAK JE HET Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snijd de wortels, selderij en sjalotjes in fijne reepjes. Knoflook schillen en in dunne schijfjes snijden. Fruit de groentereepjes en de knoflook en karameliseer met de suiker. Afblussen met de witte wijn en bijna helemaal laten inkoken. Giet de visbouillon erbij en voeg de mosterd en saffraandraadjes toe. Laat opnieuw inkoken. Voeg de limoensap en rasp met het currypoeder toe naar smaak en voeg de slagroom toe. Bestrooi de visfilet met peper en zout en leg deze op de stoominzet en plaats deze in de stoompan. Afsluiten met de deksel en 6 tot 10 min. op 75°-80°C laten stomen. (is afhankelijk van de grote en dikte van de vis). Haal de vis en de inzet uit de pan en houd deze warm. Zeef de groente en houd deze ook warm. Vermeng de bouillon met de vermout, zout en peper naar smaak en klop deze met een staafmixer luchtig op. Verdeel de groente over de borden leg de vis erop en verdeel de saus hierover. Garneer met verse kruiden. Vorige artikel RECEPT: PITTIGE GAMBA'S MET PEULTJES, PAKSOI EN NOEDELS Volgende artikel RECEPT: Gebakken kabeljauw met gestoofde spitskool en sesamkoraal Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019