maandag 3 oktober 2022 / Categorieën: Recepten Feestelijk dineren met WMF RECEPT: Gebakken kabeljauw met gestoofde spitskool en sesamkoraal DIT HEB JE NODIG Voor 2 personen 10 g bloem 50 ml water 60 ml avocado olie 10 g zwarte sesam grof zeezout 125 g spitskool 1 theelepel kerriepoeder 2 stukken kabeljauw van 125 g Peper en zout Extra: Aclla Cress ZO MAAK JE HET Sesamkoraal. Doe de bloem in een kom en voeg al roerende water en de olie toe. Verhit een koekenpan en giet 1 tot 2 eetlepels van het mengsel in de pan. Bestrooi met zwart sesam. Laat het koraal bakken tot het niet meer bubbelt. Haal voorzichtig uit de pan en leg het koraal op keukenpapier. Bestrooi met wat grof zeezout uit de molen Spitskool. Snijd de spitskool ragfijn en doe de spitskool in een kom. Meng de kerriepoeder samen met een paar druppels olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe de spitskool in een steelpan en smoor langzaam. Voeg een beetje water toe als het droog kookt. Smoor 15min tot beetgaar. Kabeljauw. Verwarm de koekenpan. Check met een druppel water of de pan heet is. Als de waterdruppel door de pan danst kun je de olie toevoegen. Leg de kabeljauw met de huidkant naar beneden in de pan bak de velkant goudbruin. Beweeg de huid voorzichtig in de olie voor het beste resultaat en bak de kabeljauw rondom gaar. Haal de kabeljauw uit de pan en bestrooi met peper en zout. Serveren. Leg in het midden van het bord de spitskool. Daarop de kabeljauw en dan het sesamkoraal. Garneer met de cress. Heb je tijdens je bezoek ook de Chai thee of vijgenrepen geproefd? Ook deze recepten zijn ook te vinden op onze blog! Vorige artikel RECEPT: GESTOOMDE ROODBAARS MET GROENTEN Volgende artikel RECEPT: PUY LINZENSOEP MET DASLOOK & BRANDNETELS UIT DE WMF SNELKOOKPAN Beoordeel dit artikel: 3.5
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019