dinsdag 15 maart 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: KIP YAKITORI MET MISO VLOKKEN EN PARMEZAANSE KRUIDENSAUS DIT HEB JE NODIG Voor 2 personen Ingrediënten: 300 g kipfilet of kippenbout met vel 50 g lichte misopasta Voor de marinade: 5 eetl. ananassap 1 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine suiker 2 eetlepels. sesamolie 1 eetl. sambal oelek 15 g geraspte gember Voor de garnering 1 eetl. witte sesamzaadjes 10 g fijngehakte koriander 50 g geraspte Parmezaanse kaas Voor de kruidensaus: 100 g waterkers of daslook 50 ml water 1 eetl. witte azijn Zout peper 1 kleine sjalot ZO MAAK JE HET Snijd de kipfilet grof, maak een marinade van ananassap, sojasaus, sesamolie, bruine suiker en de gember en marineer de kipblokjes 30 minuten. Spreid de misopasta dun uit op een vel bakpapier, droog het 2-3 uur in de oven op 70°C of in een droogoven en maal het vervolgens grof met je vinger. Het is belangrijk om het goed te drogen. Snijd de sjalot fijn, meng met ¾ van de waterkers, water, kruiden en de azijn en breng op smaak. Steek de gemarineerde kipblokjes op spiesjes en grill ze rondom aan in wat sesamolie. Garneer vervolgens met de Parmezaanse kaas, de misovlokken en de overige kruidenblaadjes Tip: Droog tweemaal de hoeveelheid miso-pasta de dag ervoor en bewaar in een luchtdichte trommel, deze is minimaal 3 weken houdbaar. Vorige artikel PAAS AMUSE: PITTIGE GROENE GAZPACHO Volgende artikel RECEPT: PETIT FOUR MET APPELCHIPS Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019