RECEPT: KIP YAKITORI MET MISO VLOKKEN EN PARMEZAANSE KRUIDENSAUS
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: KIP YAKITORI MET MISO VLOKKEN EN PARMEZAANSE KRUIDENSAUS

DIT HEB JE NODIG

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 g kipfilet of kippenbout met vel
  • 50 g lichte misopasta

Voor de marinade:

  • 5 eetl. ananassap 
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 2 eetlepels. sesamolie
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 15 g geraspte gember

Voor de garnering

  • 1 eetl. witte sesamzaadjes
  • 10 g fijngehakte koriander
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Voor de kruidensaus:

  • 100 g waterkers of daslook
  • 50 ml water
  • 1 eetl. witte azijn
  • Zout peper
  • 1 kleine sjalot
     

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de kipfilet grof, maak een marinade van ananassap, sojasaus, sesamolie, bruine suiker en de gember en marineer de kipblokjes 30 minuten.
     
  2. Spreid de misopasta dun uit op een vel bakpapier, droog het 2-3 uur in de oven op 70°C of in een droogoven en maal het vervolgens grof met je vinger. Het is belangrijk om het goed te drogen.
     
  3. Snijd de sjalot fijn, meng met ¾ van de waterkers, water, kruiden en de azijn en breng op smaak.
     
  4. Steek de gemarineerde kipblokjes op spiesjes en grill ze rondom aan in wat sesamolie. Garneer vervolgens met de Parmezaanse kaas, de misovlokken en de overige kruidenblaadjes
     

Tip: Droog tweemaal de hoeveelheid miso-pasta de dag ervoor en bewaar in een luchtdichte trommel, deze is minimaal 3 weken houdbaar.

 

Vorige artikel PAAS AMUSE: PITTIGE GROENE GAZPACHO
Volgende artikel RECEPT: PETIT FOUR MET APPELCHIPS
Beoordeel dit artikel:
5.0