dinsdag 15 maart 2022 / Categorieën: Recepten PAAS AMUSE: PITTIGE GROENE GAZPACHO DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen Gazpacho-soep: 1 komkommer 150 g doperwten, diepvries 1 teentje knoflook 1 limoen 1 pittige jalapeno 250 ml groentebouillon zout en peper Peterselie en muntolie 50 gram peterselie 25 gram munt 75 g neutrale plantaardige olie Topping: olijfolie 12 kleine coquilles 3 takjes tijm 2 el boter 2 el yoghurt ZO MAAK JE HET Blancheer voor de gazpacho eerst de doperwten. Schil vervolgens de komkommer en snij in stukjes. Pel de knoflook en plet met een mes. Halveer de jalapeno en pers het sap uit de limoen. Giet alle ingrediënten in de blenderkom en (houd een paar erwten opzij voor de garnering). Mix tot een romige massa is ontstaan, breng op smaak met peper en zout en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Blancheer de kruiden 30 seconden in 500 ml water en koel daarna af in ijswater. Dep kruiden droog. Pluk vervolgens de kruiden grof en doe ze samen met de olie in de kleine blenderkom en blend in programma 3 . Giet tot slot door een zeer fijne zeef. Verhit nu een pan met de olie. Schroei de gewassen en gezouten sint-jakobsschelpen ongeveer 2 minuten aan elke kant. Voeg vervolgens de tijm, de overige doperwten en de boter toe. Hussel alles nog een keer door de boter en haal het dan van het vuur. Schik nu de koude gazpacho in 4 kommetjes, voeg een beetje yoghurt en een paar druppels van de kruidenolie toe en tot slot de sint-jakobsschelpen. Krokant geroosterd lookbrood is een goed bijgerecht. Vorige artikel ZO CREËER JE EEN FEESTELIJKE PAASBRUNCH MET HET GEZIN Volgende artikel RECEPT: KIP YAKITORI MET MISO VLOKKEN EN PARMEZAANSE KRUIDENSAUS Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019