Recept: Kroatisch groentegerecht met varkensfilet, aubergine en paprika
/ Categorieën: Recepten

Recept: Kroatisch groentegerecht met varkensfilet, aubergine en paprika

Dit feestelijke Kroatische groentegerecht met varkensfilet, aubergine en paprika maak je heel makkelijk in de WMF Profi Resist pan. Een ideaal gerecht voor de komende feestdagen! 

Hoofdgerecht | 4 personen | Bereidingstijd: 35 minuten 

DIT HEB JE NODIG 

  • 200 g doperwten
  • 1 bosje lavas of selderij
  • 200 g cherryomaten
  • 3 gele paprika's
  • 400 g aubergine
  • 100 g gele ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 groene pepers
  • 4 varkensfilets à 220 g per stuk
  • Chili flakes

ZO MAAK JE HET

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de doperwten in 2-3 minuten beetgaar. Haal de lavas of selderij van de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Snijd de tomaten, paprika's en aubergine in grove stukken. Hak de ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd ook fijn.
  2. Verwarm 40 ml olijfolie in een grote pan en bak hierin de aubergineblokjes goudbruin. Haal uit de pan en leg apart. Voeg 20 ml toe aan de pan en bak hierin de ui en paprika tot de ui glazig begint te worden. Voeg nu de tomaatjes, knoflook en aubergine toe. Bak nog kort mee en breng op smaak met de lavas, zout en peper.
  3. Verwarm ondertussen een grillpan. Smeer de varkensfilets in met olijfolie en kruid met zout en peper. Bak de filets aan beide kanten goudbruin in de pan, rosé vanbinnen.
  4. Voeg de doperwten toe aan de groenten en serveer met de varkensfilets. Bestrooi met de chili flakes.

 

Vorige artikel TIPS VAN EEN STYLIST: ZÓ CREËER JE EEN FEESTELIJK GEDEKTE TAFEL
Volgende artikel MET DE KIDS AAN TAFEL
Beoordeel dit artikel:
5.0