TIPS VAN EEN STYLIST: ZÓ CREËER JE EEN FEESTELIJK GEDEKTE TAFEL
/ Categories: Tafelmanieren

TIPS VAN EEN STYLIST: ZÓ CREËER JE EEN FEESTELIJK GEDEKTE TAFEL

Kerst is dit jaar een beetje anders dan anders, zeker gezien het aantal gasten dat je mag ontvangen. Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om er een fijn feest van te maken met je gezin, familie of (een paar) vrienden. En daar hoort ook dit jaar een mooi gedekte tafel bij. Onze WMF stylist heeft dé tips voor een feestelijk gedekte kersttafel.

De tafel
Of de tafel nu groot, klein, vierkant of rond is maakt niet uit. Kleedt hem mooi aan met een tafelkleed van damast, linnen of katoen. Kijk wat het beste bij jouw interieur en serviesgoed past.
“Het gebruik van een onderkleed is aan te raden”, zegt de stylist.  “Beschermt de tafel bij ongelukjes en het geeft een chique uitstraling.“

Aankleding
Hoewel een kerstboeket er op tafel natuurlijk hartstikke gezellig uitziet, is dat niet altijd even handig. Versier de tafel eens met een guirlande en leg deze in de lengte over je tafel, kleed het geheel aan met kleine led lichtjes  glitter, kerst figuurtjes, ballen en dennenappels.

Maar lopertjes op je tafelkleed doen het ook altijd goed. Leg er een aantal in de breedte over de tafel dan kun je recht tegenover elkaar indekken. Tussen de lopers is er altijd wat ruimte om nog te decoreren, zet er bijvoorbeeld wat stompkaarsen van verschillende hoogtes op. Én”, zo tipt onze stylist, als je deze op een plank met wat mos en glitter zet heb je een prachtig effect. Mooi glaswerk, serviesgoed en goed bestek maken het plaatje compleet."

Servies en servetten
Het serviesgoed is natuurlijk heel belangrijk op je tafel. “Een onderbord geeft extra allure. Leg daar weer een plat bord op en vervolgens een diep bord. De aperitieven kunnen in een mooi glas óf een kommetje op het diepe bord worden gezet.” En ben je dan al klaar? Zeker niet, want ook servetten mogen niet ontbreken. “Kies je voor papieren varianten, zorg dan wel dat ze extra stevig zijn. Om je tafel wat meer kleur te geven, kun je er een dunner servetje invouwen.” Ook leuk: leg in het midden van het bord een kleine attentie - wordt iedereen blij van.

Het bestek
En last, but zéker not least: het bestek.
Het hoeft dit jaar allemaal niet zo sjiek dus ga eens voor een wat lossere setting van je bestek. Vouw je bestek bijvoorbeeld in het servet, strik er een kerstlint omheen met een takje groen en een gepersonaliseerde kerstbal. Is de tafel meteen helemaal in kerstsfeer.
Ga je toch liever voor een wat klassiekere setting, plaats dan het bestek  aan weerszijde van en boven het bord. Een goed bestek verrijkt je eettafel en maakt je kersttafel compleet.

 

Wil jij er zeker van zijn dat je gasten met het beste bestek eten? Ga dan voor de besteksets van WMF. Bijvoorbeeld het nieuwste model Kineo; modern, strak en helemaal on-trend. Of kies jij liever voor het tijdloze Merit met zijn ronde vormen? Wil je graag een echte blikvanger? Dan is het innovatieve Corvo bestek misschien iets voor jou. Naar links, rechts of op de rug? Bij dit bestek kun je het mes op iedere kant leggen.

En zitten er ook kinderen aan tafel? Denk dan eens aan een kinder bestek. WMF heeft ze in verschillende uitvoeringen. Ik zie die koppies al voor me als ze aanschuiven en een setje zien van bijvoorbeeld de Minions, Prinsessen of de Lion king.

LEES OOK: Deze kerst eten we Aziatisch en Tafeletiquette, hoe heurt het eigenlijk?

Previous Article MET DÉZE TIPS WORDT HET DIT JAAR EEN ONVERGETELIJKE KERST
Next Article RECEPT: KROATISCH GROENTEGERECHT MET VARKENSFILET, AUBERGINE EN PAPRIKA
Rate this article:
4.5