RECEPT: PUMPKIN SPICE LATTE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: PUMPKIN SPICE LATTE

Hét drankje van het najaar: de Pumpkin Spice Latte met een onweerstaanbare schuimlaag. Deze speciale koffie staat bekend om de rijke smaken van allerlei kruidenaroma's.  Met de WMF Stelio melkopschuimer maak je in een handomdraai heerlijke opgeklopt schuim. 

DIT HEB JE NODIG

  • 150 gram flespompoen 
  • stukje gember
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl nootmuskaat
  • 200 ml espresso
  • 4 el ahornsiroop
  • 900 ml melk
  • 1 vanillestokje

ZO MAAK JE HET

  1. Verwijder de schil van de pompoen, halveer deze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken. 
     
  2. Kook ongeveer 150 gram hiervan op middelhoog vuur gedurende 15 minuten in een hoge kookpan. Giet af en pureer met een staafmixer.
     
  3. Schil de gember en rasp fijn. Meng de gember, pompoenpuree, kaneel, kruidnagel, kardemom en nootmuskaat met 100 ml water.
     
  4. Zet verse espresso. Schraap het vanillemerg uit het vanillestukje en breng beide aan de kook met 700 ml melk. Schuim de rest van de melk op met de WMF Stelio melkopschuimer.
     
  5. Meng de espresso en de gepureerde pompoen goed door elkaaren haal ze door een fijne zeef. 
     
  6. Giet de pumpkin spice latte in vier kopjes en verfijn elk met 1 eetlepel ahornsiroop. Voeg de hete vanillemelk toe, bedek met melkschuim en bestrooi met een snufje kaneel of kurkumma. 
Vorige artikel RECEPT: GESTOOFDE VIJGEN
Volgende artikel RECEPT: FRANSE TARTE FIN AUX POMMES
Beoordeel dit artikel:
3.3