RECEPT: GESTOOFDE VIJGEN
/ CategorieΓ«n: Recepten

RECEPT: GESTOOFDE VIJGEN

Op zoek naar een spetterende afsluiter van je diner?  Probeer eens deze 𝘴𝘱π˜ͺ𝘀𝘦π˜₯ 𝘧π˜ͺ𝘨𝘴. Gestoofd in kweepeersap, rozemarijn, kardemom en vanille. De vijgen zijn perfect te combineren met frisse opgeklopte room met warme chocolade, of voor op je kaasplank:

DIT HEB JE NODIG

  • 4 grote of 8 kleine verse vijgen
  • 1/2 l kweeperensap
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 zwarte peperkorrels
  • een vanillestokje
  • 6 kardemompeulen
  • 1 tot 2 eetlepels bruine suiker (optioneel)
  • 4 kumquat (of sinaasappelschil)
  • Een paar bramen

ZO MAAK JE HET

  1. Kook het kweeperensap met de kruiden in een kookpan en zoet met suiker indien nodig.
     
  2. Voeg de gesneden kumquat toe en laat ongeveer 2 minuten sudderen. Voeg de gewassen vijgen toe aan de bouillon, breng kort aan de kook, draai het vuur uit en laat minimaal 2 uur of een nacht trekken.
     
  3. Voeg ongeveer 2 uur voor het serveren de bramen toe. Haal de vijgen uit de bouillon en serveer met vanille-ijs of opgeklopte room en wat bouillon.
Vorige artikel RECEPT: KASTANJEPUREE
Volgende artikel RECEPT: PUMPKIN SPICE LATTE
Beoordeel dit artikel:
4.0