donderdag 22 september 2022 / CategorieΓ«n: Recepten RECEPT: GESTOOFDE VIJGEN Op zoek naar een spetterende afsluiter van je diner? Probeer eens deze π΄π±πͺπ€π¦π₯ π§πͺπ¨π΄. Gestoofd in kweepeersap, rozemarijn, kardemom en vanille. De vijgen zijn perfect te combineren met frisse opgeklopte room met warme chocolade, of voor op je kaasplank: DIT HEB JE NODIG 4 grote of 8 kleine verse vijgen 1/2 l kweeperensap 1 takje rozemarijn 6 zwarte peperkorrels een vanillestokje 6 kardemompeulen 1 tot 2 eetlepels bruine suiker (optioneel) 4 kumquat (of sinaasappelschil) Een paar bramen ZO MAAK JE HET Kook het kweeperensap met de kruiden in een kookpan en zoet met suiker indien nodig. Voeg de gesneden kumquat toe en laat ongeveer 2 minuten sudderen. Voeg de gewassen vijgen toe aan de bouillon, breng kort aan de kook, draai het vuur uit en laat minimaal 2 uur of een nacht trekken. Voeg ongeveer 2 uur voor het serveren de bramen toe. Haal de vijgen uit de bouillon en serveer met vanille-ijs of opgeklopte room en wat bouillon. Vorige artikel RECEPT: KASTANJEPUREE Volgende artikel RECEPT: PUMPKIN SPICE LATTE Beoordeel dit artikel: 4.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019