RECEPT: THAISE TWIST OP TRADITIONELE ERWTENSOEP
/ Categories: Recepten

RECEPT: THAISE TWIST OP TRADITIONELE ERWTENSOEP

Op zoek naar een vernieuwende variant op de traditionele erwtensoep? Ontdek de Thaise keuken met deze Erwtensoep met een twist. Een verrassend winterrecept om je weekend culinair te verrijken.

DIT HEB JE NODIG

 Voor 4 personen 

•    1 rode ui
•    2 Knoflookteentjes
•    600g _ bevroren erwten
•    2 eetlepels Thaise groene currypasta
•    400 ml _ Water
•    1 limoen
•    4 eetl Kokosmelk voor de topping
•    Garnering naar keuze: chilipepers, koriander, kokosvlokken


ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de ui in blokjes en bak deze in een grote pan met een beetje olie. Gebruik kokosolie of een andere olie naar keuze. Pers de knoflook met een pers, voeg hem toe en bak tot hij zacht is.
     
  2. Voeg de erwten, groene currypasta, kokosmelk en water toe. Laat alles ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen.
     
  3. Meng alles met een staafmixer tot de soep glad is. Breng op smaak met zout, peper en limoensap. Mocht de soep te pikant zijn, voeg dan nog wat kokosmelk toe.
     
  4. Garneer met verse groene chili, koriander, kokosvlokken en een scheutje kokosmelk en serveer.
     
  5. Garnering naar keuze: chilipepers, koriander, kokosvlokken
     
Previous Article RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA
Next Article RECEPT: KUMPIR AARDAPPEL MET QUINOA, TABOULÉ EN VEGAN KAASSAUS
Rate this article:
No rating