RECEPT: ZELFGEMAAKTE BAO BUNS
/ Categories: Recepten

RECEPT: ZELFGEMAAKTE BAO BUNS

 

Als je deze heerlijke Aziatische bao buns eenmaal geprobeerd hebt, wordt het recept zeker een van je favorieten. 🤤 Nóg leuker om de buns zelf te maken. Stoom de buns gemakkelijk met de Compact Cuisine pannen met stoominzet. Serveer de buns met pulled jackfruit of langzaam gegaard buikspek. 
 

DIT HEB JE NODIG

 • 2 tl droge gist
 • 2 el suiker
 • 120 ml + 2 el heet water, 110° graden
 • 325 gram bloem
 • ½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel baking soda
 • 2 tl zeezout
 • 60 zonnebloemolie

ZO MAAK JE HET

 1. Meng in een kleine kom de gist, suiker en 120 water en roer. Zet 5 minuten opzij, of tot de gist schuimig is.
   
 2. Meng in een grote kom de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. Voeg de zonnebloemolie en het gistmengsel toe en meng tot een grove bal, voeg eventueel nog 1 tot 2 eetlepels water toe als het deeg te droog is.
   
 3. Bestuif je werkblad met wat bloem. Vorm het tot een bal en kneed het krachtig tot het glad en elastisch is, dit duurt ongeveer 5 minuten.
   
 4. Bestrijk de binnenkant van een kom met een beetje olie en leg het deeg erin. Dek af en zet 45 minuten op een warme plaats weg. Let op; dit deeg rijst niet zo veel als bijvoorbeeld brooddeeg.
   
 5. Snijd twaalf 10x10cm vierkantjes van bakpapier en leg deze op een bakplaat. Rol het deeg op een schoon werkblad gelijkmatig uit tot een lap met een dikte van 2-3 cm.
   
 6. Steek met een glas met een diameter van ongeveer 7 cm, cirkels uit het deeg. Leg deze op de vierkantjes bakpapier. Bestrijk de bovenkanten met een beetje olie, vouw vervolgens elke cirkel dubbel (tot een halve cirkel) en druk voorzichtig naar beneden, een beetje plat zodat de helften een beetje aan elkaar plakken maar je nog steeds "lucht" hebt aan de binnenkant.
   
 7. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten, tot het gepoft is. Breng water aan de kook met een Compact Cuisine kookpan met stoominzet en stoom de bao buns voor 11 minuten.
Previous Article RECEPT: DORADE GRILLEN OP DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL PERFECTION
Next Article RECEPT: GEROOSTERDE BIETENSOEP MET KOKOSMELK, GEMBER EN LIMOEN
Rate this article:
5.0