RECEPT: GEROOSTERDE BIETENSOEP MET KOKOSMELK, GEMBER EN LIMOEN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GEROOSTERDE BIETENSOEP MET KOKOSMELK, GEMBER EN LIMOEN

Deze smaakvolle bietensoep ziet er niet alleen spectaculair uit door zijn kleur, maar heeft ook nog eens een verassende smaak. De zoet-zachte smaak van de kokosmelk gaat perfect samen met de aardse smaak van gegrilde bieten, met een pittige en frisse ondertoon van de verse gember en limoen.

DIT HEB JE NODIG

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 rauwe bieten
  • 2 knoflookteentjes
  • 20 gram gember
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 125 ml groenteboullion 
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 takje verse koriander
  • 1 limoen
  • zout en peper

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was ondertussen de bieten goed schoon en schil ze niet. Snijd de bieten in grove stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de gember fijn en maal de korianderzaadjes. 
     
  2. Leg de bieten in een ovenschaal samen met de ui, knoflook, komijn, koriander en gember. Hussel door elkaar met de olijfolie. Rooster de groenten voor ongeveer 1,5 uur en schep zo nu en dan om. 
     
  3. Wanneer de bieten gaar zijn, doe je deze met alle kruiden en ingrediënten in een grote kookpan. Voeg de kokosmelk, groenteboullion en witte wijnazijn toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. 
     
  4. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.  Verdeel de soep over een paar kommen en garneer met een kneepje limoensap en verse koriander. 
Vorige artikel RECEPT: ZELFGEMAAKTE BAO BUNS
Volgende artikel RECEPT: GESTOOFDE LAMSBOUT MET KLEURRIJKE HERFSTGROENTEN, ZOETE AARDAPPELEN, POMPOEN- EN SPINAZIECRUNCH, SAVOOIEKOOL EN RODE WIJNPEER
Beoordeel dit artikel:
4.5