3 X MAKKELIJKE ÉN SMAAKVOLLE EENPANSGERECHTEN
/ Categories: Recepten

3 X MAKKELIJKE ÉN SMAAKVOLLE EENPANSGERECHTEN

Heb jij momenteel naast het (thuis)werken, kinderen lesgeven of tóch nog even snel dat rondje hardlopen voor 21:00, weinig tijd of zin over voor het koken? Dan zijn eenpansgerechten een mooie uitkomst; weinig vaat, relatief snel klaar en toch erg smakelijk. Wij zetten 3 lekkere en gevarieerde recepten voor je op een rijtje. 

1. PASTA MET KIP EN TOMATEN 

DIT HEB JE NODIG:

Let op: de ingrediënten zijn voor 4 personen 

  • 150 gram champignons
  • 1/3 prei fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 4 dl kippenbouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper uit de molen
  • 400 gram kipfilet of dijenvlees in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
  • Peper en zout uit de molen
  • Olijfolie
  • Eventueel 1 dl room voor door de saus
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Een (serveer/hapjes) pan met deksel

ZO MAAK JE HET:

  1. Doe de olie in de pan.
  2. Snijd de champignons in vieren en doe die in de pan samen met de gesneden kip. Bak alles kort aan.
  3. Voeg daarbij de knoflook, pesto, kippenbouillon, gesneden tomaat en wat peper uit de molen. Roer alles door elkaar.
  4. Voeg de pasta toe. Breng alles al roerend aan de kook.
  5. Doe de deksel op de pan en kook op laag vuur voor 12-15 min (afhankelijk van de pasta).
  6. Voeg eventueel de room door de pasta en verwarm dit nog heel even.
  7. Breng op smaak met peper en zout en serveer de pasta met de geraspte kaas.

 

2. Indiase Biryani

DIT HEB JE NODIG:
Let op: de ingrediënten zijn voor 4 personen 

  • 200 g Basmati rijst 
  • 10 g kerripoeder 
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 kardemom peulen
  • 5 kruidnagels
  • 10 g Masala
  • 25 g cashewnoten
  • 50 g rozijnen
  • 250 g kipdijfilet 
  • ½ grote ui
  • 2 eetlepels boter 
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: verse koriander
  • Een (serveer/hapjes) pan met deksel

Voor de raita

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 5 muntblaadjes 
  • 5 cm komkommer
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout

ZO MAAK JE HET:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking met de laurierblaadjes, gekneusde kardemom peulen en kruidnagels. 
  2. Hak de uien fijn en snijd de kipfilet in stukjes. 
  3. Verhit de olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg dan de kip en toe en bak even mee. 
  4. Voeg een scheutje water toe aan het geheel en laat even sudderen, todat het water is verdampt.
  5. Giet de rijst af en verwijder de kruiden. Voeg dit toe aan de kip en ui. 
  6. Voeg de masala, kerriepoeder en rozijnen toe en roer goed door. 
  7. Voeg een deboter toe en breng het geheel op smaak met een snuf zout.
  8. Garneer met de cashewnoten en eventueel de grofgehakte koriander. 
     
  9. Snijd de komkommer doormidden en verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn, besprenkel met wat zout en laat even staan.
  10. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer met een lepel.
  11. Hak de muntblaadjes fijn. Roer dit samen met de komkommer en komijnpoeder door de yoghurt en serveer dit bij de biryani. 

 

3. Vegetarische rode linzen soep

Let op: de ingrediënten zijn voor 4 personen 

DIT HEB JE NODIG:

  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 100 gr wortel
  • 100 gr prei
  • 100 gr knolselderij 
  • 3 tl olijfolie
  • 180 gr rode linzen
  • 4 tl rode peperpasta 
  • 1 liter groentenbouillon 
  • Zout
  • Peper
  • Komijnpoeder
  • Chilipoeder
  • Peterselie
  • Citroenschil (halve citroen)
  • Handje geroosterde pijnboompitjes
  • Zure room of soja room voor de garnering
  • 4 pitabroodjes om erbij te serveren
  • Een soep- of hoge kookpan 

ZO MAAK JE HET:

  1. Snipper de ui en fruit deze aan in olijfolie. Hak de worteltjes, prei, knolselderij en knoflook fijn en voeg dit toe aan de ui. Bak even zachtjes aan. 
  2. Voeg de rode linzen en peperpasta toe en roer door.
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng op smaak met peper, zout, komijn en chilipoeder. 
  4. Kook dit voor 20 minuten op zacht vuur (net onder het kookpunt), zodat de linzen zacht worden.
  5. Rasp de citroenschil en hak de pijnboompitten en peterselie fijn. Voeg toe aan de soep.
  6. Serveer de soep in kommetjes met een eetlepel (soja)room en met een pitabroodje.

Tip: vind je de soep te dik? Pureer deze dan nog even kort met een staafmixer. 

Previous Article RECEPT: ZUURDESEMBROOD MET ELLEN VAN DUIJN
Next Article 5 X UITPAKKEN VOOR VALENTIJN
Rate this article:
5.0